‘Partili yargı’: Hakim adayının AKP’lilere imzalattığı evraklar CHP’li vekile ‘gitti’


Afyon’da yaşayan bir avukat, hâkimlik sınavı öncesinde özgeçmişini ve sınav sonucunu, AKP’li belediye başkanına ve AKP ilçe başkanına imzalatarak Meclis’te bir milletvekiline gönderdi.

Hakim adayının faksla gönderdiği evrak ‘istemeden’ CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun Meclis’teki ofisine geldi.

Darbe girişiminden sonra yargıda ‘Cemaat’ tasfiyeleriyla açılan kadrolara AKP üyelerinin hakim olarak alındığı öne sürülmüş, Adalet Bakanlığı, ‘Avukatlıktan Hakimliğe Geçiş Sınavı’ ile hakim olan 900 kişiden 800’ünün AKP’nin yönetici ve üyeleri olduğunu iddia eden CHP’li vekil Barış Yarkadaş’ı yalanlamıştı.

Cumhuriyet’ten Abidin Yağmur’un haberine göre, Afyon Barosu’na kayıtlı avukat S.G (31) adli yargı hakimliği ve idari yargı hakimliği yazılı sınavlarına girdikten sonra mülakata çağrıldı. S.G, 21 Nisan’da yapılacak mülakattan günler önce özgeçmişini ve sınav sonuç belgesini Meclis’te bir milletvekiline gönderdi.

Afyon adliye sarayındaki postaneden gönderilen özgeçmişte, AKP’li İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in ve AKP İcsehisar İlçe Başkanı Murat Dikmen’in imzası da bulunuyordu. S.G’nin sınav sonuç evrakında ise AKP’li İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in kaşe ve imzası bulunuyordu.

Hakim adayı özgeçmişinde annesi, babası ve kardeşinin çalıştığı yerlerle ilgili bilgi verirken, öğrenciyken kaldığı yurtlar ve dershanelerin adı da yer aldı.

Kime gönderildi?

S.G’nin, mektubu yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun Meclis’teki ofisine geldi. Evrakın hangi milletvekiline gönderilmek istendiği kesin olarak bilinmiyor. Ancak faksın gönderilmesi sırasında bir rakam hatası yapıldığı düşünüldüğünde, faksın gideceği adresin AKP Afyonkarahisar Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Ali Özkaya olma ihtimali yüksek.

Kuyucuoğlu’nun faksının numarası (312) 420 23 73, AKP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Ali Özkaya’nın TBMM ofisindeki faks numarası ise (312) 420 23 75 .

CHP’li vekil Kuyucuoğlu, “Bu faksın muhatabının AKP’li bir milletvekili olduğu ve faksı gönderen kişinin hakimlik mülakatında bir ayrıcalık, bir torpil istediği kesin” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)