Hamas’tan İsrail’e tehdit gibi uyarı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın sözcüsü, ateşkese rağmen İsrail’in herhangi bir işgaline çok sert yanıt vereceklerini söyledi.

Sözcü, İsrail’le ateşkesi sürdürdüklerini hatırlatırken silahlı operasyonları yeniden başlatmaya hazır olduklarının da işaretini verdi.

İzzeddin el Kassam Tugayları’nın kendisini Ebu Ubeyde olarak tanıtan maskeli sözcüsü, “Şu an uygulanan bir ateşkes var. Eğer İsrail şiddet olaylarına son verir ve kuşatmayı kaldırırsa, ateşkes gerçek olur. Ancak İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam ederse çok sert yanıt veririz” dedi.

Yanında maskeli ve silahlı üç muhafızla düzenlediği basın toplantısında konuşan sözcü, grubun İsrail’in gelecekte gerçekleştireceği herhangi bir şiddet girişimini püskürtmeye hazır olduğunu ifade ederek ellerinde gizli bir silah olduğunun ipucunu verdi.

Sözcü, “İsrail’in saldırısına yanıt vermeye tamamıyla hazırız. İşgalci İsraillilere kıyasla silahlarımız az olabilir ancak elimizde işgalcileri endişelendirecek bir şey var” dedi ancak detay vermedi.

İsrail ordusundan bu hafta içinde yapılan açıklamada Gazze sınırında devriye gezen bir tankın Rus yapımı Kornet tanksavar roketiyle vurulduğu ifade edilmişti.

"YA ÇEKİLECEKLER, YA ÖLECEKLER"
İzzeddin el Kassam Tugayları’nın lideri Ahmed el Cabari’nin İsrail’i hedef alan mesajı çok daha sert oldu. Cabari, Hamas'la bağlantılı bir dergiye yazdığı mektupta, İsrailliler Filistin’e ait toprakların tamamından çekilmedikçe, Hamas’ın durmayacağını söyledi.

Cabari, İsrail’in önünde iki seçenek olduğunu da sözlerine ekledi: “Ya ölecekler ya da Filistin topraklarını terk edecekler.” Mektupta, “Siyonistler topraklarımızdaki varlığını sürdürdükçe direnişimiz de sürecek” denildi.

Cabari’nin yorumları Hamas’ın siyasi kanadının liderlerinden Mahmud Zahar’ın Hamas’ın Ocak 2009’dan bu yana uygulanmakta olan ateşkesi sürdürmeye kararlı olduğuyla ilgili açıklamalarının ardından geldi.

Öte yandan son dönemde İsrail ve Gazze Şeridi arasındaki tansiyon yükselmeye başladı. Dün gece İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nden dört hedefi vurdu ve bölgenin büyük bir kısmında elektrik kesintisine neden oldu.

Dün de Gazze’den ateşlenen bir havan topu ve bir füze İsrail hedeflerini vurdu.

Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)