Avusturya’da Türk Anne Vahşeti


7 yaşındaki kızını banyoda boğdu

Avusturya’da yaşayan 28 yaşındaki Gülenay A.C. beş yıldır eşinden ayrı yaşıyordu, psikolojik tedavi görüyordu. 7 yaşındaki kızını banyoda yıkarken cinnet getirip boğdu, sonra da hiçbir şey olmamış gibi onu yatağına yatırdı

Avusturya’nın Innsbruck kentinde cinnet geçiren Türk anne, 7 yaşındaki çocuğunu banyo küvetinde boğarak öldürdü. 28 yaşındaki Gülenay A.C.’nin geçimsizlik nedeniyle yaklaşık beş yıldır eşinden ayrı yaşadığı, psikolojik tedavi gördüğü ve son iki yıl içinde iki kez intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.
Yakınlarının anlattıklarına göre, Gülenay, banyoda kızını yıkarken birden cinnet geçirerek onu boğdu. Kızının boğulduğunu fark etmeyen kadın, onu küvetten çıkarıp yatağına yatırdı.
Gülenay daha sonra kız kardeşini telefonla arayarak kızının kalkmadığını söyledi ve gelip bakmasını istedi. Kız kardeşi geldikten sonra neler olduğunu anladı ve hemen ambulansı aradı. Fakat küçük kız çoktan öldüğü için müdahale edilemedi.


Psikiyatri servisine sevk edildi
Gülenay’ın tek çocuğu olan kızına çok düşkün olduğunu anlatan komşuları olayın nasıl olduğuna anlam veremediklerini söylediler. Evinin yakınlarındaki bir pizzacıda çalışan anne, iş arkadaşları ve müşterileri tarafından sevilen bir insandı.
Soruşturma başlatan Innsbruck Savcılığı, Gülenay’ı kızını öldürmekle suçluyor. Ancak mahkemenin görevlendirdiği savcı Hans Jörg Mayr, olay bir cinnet vakası olduğu için Gülenay’ın psikolojik destek alması gerektiğini söyledi.
Mayr, Gülenay’ın psikiyatri bölümüne sevk edildiğini ve bundan sonra hastaneden gelecek rapora göre hareket edileceğini belirtti. Gülenay’ın yakınları, sosyal hizmetlerin tedavi gören kızlarına sahip çıkmadığını belirterek, Avusturya makamlarını suçladı ve dava açacaklarını söyledi.

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)