Kars BDP İL Başkanı toprağa verildi


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Başkanı Halis Özen, İki parti üyesiyle birlikte Bitlis'in Tatvan ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden BDP Kars İl Başkanı Halis Özen, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından gözya

İstasyon Camii’nde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, BDP’li Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, BDP’li Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, bazı STK temsilcileri, İnternet haber sitesi Politikars Sahibi Mimar Aliihsan Alınak, ailesi ve sevenleri katıldı.

Cenaze daha sonra BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’nin de katılımıyla omuzlara alınarak BDP Kars İl Başkanlığına doğru hareket edildi. Dün toprağa verilen BDP Parti Meclis Üyesi İzzet Varlı ile BDP İl Başkanı Halis Özen’in fotoğraflarının bulunduğu “Demokrasi Şahitleri Ölümsüzdür. Anıları mücadelemize ışık tutacaktır” yazılı pankart ve “Şehitler Ölmez” sloganı ve zafer işaretleri eşliğinde gelinen BDP İl Başkanlığı önünde demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve konuşmalar yapıldı.

Buradaki törenin ardından omuzlara alınan Özen’in cenazesi Kars Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu ve Doğumevi civarındaki mezarlıkta toprağa verildi.

Geçtiğimiz günlerde Bitlis-Tatvan karayolunun 13. kilometresinde meydana gelen kazada BDP Kars İl Başkanı Halis Özen ve Parti Üyesi İzzet Varlı hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)