Gittin Erbakan'ı arkadan hançerledin


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Yürüyen yalan makinesi" ve "Cahil adam" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ı yalan makinesine bağlasalar samimi söylüyorum 24 saat öter" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedefine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aldı.

"Gel, seni Uludere'ye götüreyim"

Başbakan'ın Uludere'ye gidişini ertelediğini ifade eden CHP Genel Başkanı, "Sayın Erdoğan Uludere'ye gidişini gene ertelemiş, kar var tipi var. Buradan sesleniyorum. Sayın Erdoğan, Sayın Başbakan Uludere'ye gidemezsen, gidemiyorsan gel Kemal kardeşine, ben seni kar da olsa tipi de olsa söz veriyorum seni Uludere'ye götüreceğim" dedi.

"Gittin Erbakan'ı arkadan hançerledin'

Başbakan'ın 28 Şubat nedeniyle yaptığı konuşmalara yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"28 Şubat dolayısıyla epey konuşmuş, 28 Şubat oldu biz mağdur olduk. İnanıyor musunuz, ne dedik tam bir yalan makinesi, tam bir yalan makinesi yani 28 Şubat'ta sen mi ödedin bedeli, eğer bir mağdur arayacaksan, yüzüne karşı postmodern bir darbe yapıldıysa onun mağduru rahmetli Erbakan'dır, yüzüne karşı yapıldı sen ne yaptın, gittin Erbakan'ı arkadan hançerledin. Kalkmış ahlak dersi veriyorsun. Sen kendi liderini arkadan hançerleyen adamsın, Erbakan'dan helallik istedin mi sen önce onu söyle, o sana hakkını helal etti mi? Şimdi kalkmış ben 28 Şubat'ta mağdur oldum geç onları, 28 Şubat seni başbakan yapmak için yapılan bir manevraydı. El bebek gül bebek sizi aldılar, aldılar seni hazırladılar getirdiler."

"Sözde hapiste yaşadı"

Başbakan'ın hapis yattığı günleri hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Hapiste yaşadın sen sözde. Buzdolabı, çamaşır makinesi, koltuklar, yatçekler hepsi var, bir de yanına hizmet vermek için birisini gönderdiler, kebapları tutun bilmem neleri. Git sen Silivri toplama kampını bir gör bakalım, yüreğin yetiyorsa" dedi.

"Erbakan milliciydi"

"Hakkını verelim rahmetli Erbakan milliciydi" diyen CHP Genel Başkanı, "Kendi ülkesinin çıkarlarını savunurdu, sen ise kendi ülkesinin çıkarlarını pazarlayan adamsın" diye konuştu.

"Bana yalancı demiş, cahil adam ne diyeceksiniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Ben ona yürüyen yalan makinesi diyorum" dedi. CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Tipik örneğini vereceğim. Ne demişti, CHP'li belediyeler yaptıkları ihalelerle PKK'ya kaynak aktarıyor demişti, çık açıkla dedim, adam gibi adamsan, namuslu adamsan çık bu belediyenin ismini açıkla, açıkladı mı, çünkü yalan söylüyor.

İki, gensoru verdik, geldi mi, gelmez, çünkü yalancı adam, kaçmayıp ne yapacak, yalanı çıkacak. Buradan söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan'ı yalan makinesine bağlasalar samimi söylüyorum 24 saat öter."

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)