Gazeteciler Taksim'de buluşacak


Gazeteciler, sanatçılar, aydınlar ve siyasetçiler, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ile gazeteciler Tuncay Özkan, Nedim Şener ve Ahmet Şık için iki ayrı yürüyüş düzenleyecek.

Silivri Cezaevi’nde aynı koğuşta kalan Balbay ile Özkan’ın “tecrit hücrelerine” konulmasının birinci yılı, bugün saat 13.00’de Galatasaray’da düzenlenecek kitlesel yürüyüşle protesto edilecek.

Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları (ANGA) da meslektaşlarının tutuklanmasının birinci yılında bugün saat 11.00’de biraya gelerek, “basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkından vazgeçmeyeceklerini” bir kez daha dile getirecekler.

Balbay ve Özkan Gönüllüleri tarafından, “Onları tecrit hücresinde ölüme mi terk edeceksiniz?” çağrısıyla yarın düzenlenecek yürüyüş Galatasaray Meydanı’ndan başlayacak. Taksim Meydanı’nda son bulacak yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılacak.

ANGA da cezaevindeki meslektaşları için Taksim’de olacak. Şık ve Şener’in tutukluluğunun birinci yıldönümünde gazeteciler, cezaevlerindeki 104 meslektaşı için yürüyecek.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)