Aziz Yıldırım’a Metris'te 60 soru


Aziz Yıldırım, PFDK’dan sonra bugün de Etik Kurulu’nun sorularını yanıtlayacak.

ETİK Kurulu, bugün Metris Cezaevi’nde Aziz Yıldırım’ın savunmasını alabilmek için gerekli izinlerin tamamına ulaştı.

Sabah saat 08.30’da Aziz Yıldırım’la buluşacak olan Etik Kurul’un görüşmesinin ucu açık. Kurula bir PFDK üyesi gözlemci-rapörtör sıfatıyla eşlik edecek.. Görüşme yazılı olarak kayda alınacak. Sonunda tutanak haline getirilip Aziz Yıldırım’a imzalatırılacak.

Sabah Metris Cezaevi’ne gidecek olan Etik Kurulu’nun 2 üyesi, F.Bahçe başkanına uzun çalışmalar sonucunda hazırlanan tam 60 soru yöneltip, cevapları dinleyecek.

Yıldırım’ın yapacağı savunmada halen tutuklu bulunan başka isimler de gündeme gelirse, o kişilerin de talep etmeleri halinde Metris Cezaevi’nde savunmaları alınacak.

PROFESYONEL Disiplin Kurulu’ndan sonra, bugün de Etik Kurul F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı Metris Cezaevi’nde ziyaret edip savunmasını talep edecek. Aziz Yıldırım’ın talebi üzerine gerkeçleştirilecek olan görüşmeye Etik Kurul adına 2 üye katılacak. Ayrıca PFDK üyesi bir hukukçu da gözlemci-raportör sıfatıyla görüşmede yer alacak. Daha önce “Sözlü savunma vermek istiyorum. Kurulunuzun beni dinlemesini talep ediyorum” diyen G.Antep teknik direktörü Hikmet Karaman’ın talebini kabul eden ve Karaman’ı TFF’nin İstinye’deki merkezinde dinleyen Etik Kurul, bugün benzer görüşmeyi soru-cevap biçiminde Metris’de açık görüş biçiminde yapacak.

CEVAPLAR RAPORA GİRECEK

-KURUL üyeleri tapeleri dayanak alan PFDK’nın aksine, daha önce hazırladıkları kendi “ara” raporlarından yola çıkarak Yıldırım’a yaklaşık 60 soru yöneltecek. Edinilen bilgilere göre, sorular özellikle mali konularda olacak ve Yıldırım’dan gelecek yanıtlar nihai rapora temel teşkil edecek. Ancak, Yıldırım’ın yapacağı savunmada halen tutklu bulanan başka isimler de gündeme gelirse, o kişilerin de talep etmeleri halinde Metris’de savunmaları alınacak. Bu durumda kurulun raporunun belkelenden çok daha geç yazılması sözkonusu.

‘ANORMALLİK YOK’

-ANA raporunu tamamlama aşamasına gelen Etik Kurul’un da cezai uygulamada kurumlarla kişilerin ayrılması görüşüne sıcak baktığı öğrenildi. Bu nedenle kurul, iddianamede yer alan maçlarla ilgili olarak Spor Toto’ya başvurarak “İddianamesinde adı geçen maçlarla ilgili olarak, karşılaşmaların oynandığı tarihte sisteminiz tek sonuç üzerine yoğun bahis alarmı verdi mi? Bu maçlarla ilgili tahta kapattınız mı? Aynı maçlarla ilgili olarak oran düşürdünüz mü?” diye sordu ve “19 maç için hiçbir anormal durum yok. Analizlerimizi yaptık” cevabı aldı.

28 MAÇ İZLENDİ

-AYRICA 28 maçın CD’sini tek tek inceleyen ve bazı maçlardan görüntülü not kaydı alan kurul, aynı maçların temsilci, gözlemci ve hakem raporları da inceleme altına alındı. Kurul bu raporları birbirleriyle karşılaştırdı. Aziz Yıldırım ile yapılacak görüşme sonrasında iddianamedeki bazı maçların temsilcileri ile hakemlerin kurula davet edilip sözlü görüşlerinin alınması da planlanılyor.

‘ANONiM ŞiRKETiN yönetimi aynı mı?’

-HAZIRLAYACAĞI rapor ile şike sürecine son vermesi beklenen ve bu nedenle kılı kırk yaran Etik Kurul, iddianamede adı geçen 8 kulübe “Dernekler Kanunu’na göre idare edilen kulübünüzle aynı isme sahip anonim şirket var mı?” diye sordu. Kurul ayrıca kulüp yönetim kurulları ile AŞ yönetim kurullarında yer alan isimleri de tek tek istedi.

-KARTALSPOR örneğini veren hukukçular Etik Kurul’un bu araştırmasının arkasında mali konularla ilgili suçlamaların anonim şirket yöneticilerine yöneltilme ihtimaline dikkat çekiyorlar. Bilindiği gibi Kartalspor ile Kartalspor A.Ş yönetimleri farklı kişilerden oluşuyor.

PFDK başkana tapeleri sordu

-PFDK’NIN Metris’deki 2 günlük Aziz Yıldırım mesaisinin ana hatları da belli olmaya başladı. Disiplin Kurulu 2 gün süren savunma alma işlemi sırasında Aziz Yıldırım’a kendisiyle ilgili 14 adet tapeden sorular yönelttiği öğrenildi. Tapeler’deki iddiaların dışına hiç çıkmayan ve sesli kayıt yapılmasına izin verilmediği için Yıldırım’ın savunmasını elle yazan PFDK üyeleri, F.Bahça başkanının açıklamalarını tutanak haline getirip kendisine imzalattırmayı da ihmal etmediler.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)