'Erken kalkan darbe yapamayacak'


Başbakan Erdoğan, partisinin Tekirdağ 4. Olağan Kongresi’nde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tekirdağ kongresinde yaptığı konuşmada, “Bazıları bu ülkede, millet iradesini tanımadı. Bazıları bu ülkede, TBMM’nin iradesini tanımadı. ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’diyen Gazi Mustafa Kemal’i tanımadı. Ne dediler? ’Egemenlik bizimdir’dediler ve tankları yürüttüler” dedi.

İntikam peşinde olmadık
“Ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de diğer müdahaleler, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulanıyor. Bu sorgulamalar, AK Parti için değil, millet için, Türkiye için, Türkiye’nin geleceği için, CHP’nin, MHP’nin de iyiliği düşünülerek yapılıyor” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
“Türkiye’de bir daha bunların yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye’nin istikbali bir daha karartılmasın diye bu yargılamalar yapılıyor. Ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de diğer müdahaleler, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulanıyor. Darbelerle ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için teklif verdik. Bu konularda kararlıyız. Türkiye’de bir daha bunların yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye’nin istikbali bir daha karartılmasın diye bu yargılamalar yapılıyor. Siyasetin üzerinde her zaman kara bulutlar dolaştı, siyaset dışı güçler, siyaset dışı odaklar, millet iradesinin değil, kendi iradelerinin egemen olması için, siyasetin üzerinde her zaman gölge ettiler. Bazıları bu ülkede ’Egemenlik bizimdir’dediler ve tankları yürüttüler. Bazıları, hükümetlerin, seçimle gelmiş, millet iradesiyle teşekkül etmiş hükümetlerin iradesini tanımadı. Bunlar, milleti her zaman küçümsediler. Milletin seçimlerle işbaşına getirdiği ve silah zoruyla, baskıyla, komployla, provokasyonla görevden uzaklaştırdılar. CHP’nin son seçimlerden önce çağrısı neydi? ’Ordu göreve’diyordu. ’Ordu göreve’diyenlerin içinde bugün demokrasi kahramanı kesilenlerin bir çoğu var. Biz hiçbir zaman bir intikamın, bir hesaplaşmanın peşinde olmadık. Dedik ki, hak tecelli edecektir. Yargı şu anda görevini yapıyor.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)