Suriye halkı ile sorunumuz yok


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Suriye halkı arasında en ufak bir problem ve sorunun olmadığını belirterek, "Bir komşu olarak, bu değişim sürecinin sonunda biz Suriye'nin gelişmesi için destek vereceğiz" dedi.

Şimşek, Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF) açılışında yapılan, "Ekonomik İşbirliği Oluşturma" başlık panelde soruları yanıtladı. Katılımcılara yöneltilen "Suriye'deki durumdan önce ekonomik ilişkileriniz nasıldı, son durumdan nasıl etkilendi?" sorusuna yanıt veren Bakan Şimşek, "Bizim, Suriye ile ilişkilerimiz hıza gelişiyordu. Son dönemdeki olaylar hemen hemen bütün ekonomik ilişkileri, bütün yatırımları hatta, insanların geçişini bile cidi olumsuz etkiledi. Bizim, Suriye ile kriz öncesinde bir 'Serbet Ticaret Anlaşmamız' yürürlükteydi. Ve çok geniş bir yelpazede ticari ilişkilerimiz söz konusuydu" dedi.

Türk yatırımcılarla Suriyeliler'in gerek turizm, gerek diğer alanlardaki projeler üzerinde çalıştığına işaret eden Şimşek, "Ben inanıyorum ki Suriye halknın iradesi tam olarak yönetime yansıdıktan sonra, Suriye çok daha güçlü bir şekilde bu bölgede konumlanacak. Suriye ile Türkiye halkı arasında en ufak bir porblem, en ufak bir sorun yok. Ancak tabi ki Suriye'deki rejimin, kendi halkına baskı yapmasını ve şiddete başvurmasını tasvip etmediğimiz için ilişkilerimiz donma noktasın geldi ekonomik anlamında. Suriye'de, halkın iradesi egemen olunca, inanıyorum ki ilişkilerimiz çok çok güçlü bir şekilde gelişecek. Biz, Suriye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü çok önemsiyoruz. O anlamda bir komşu olarak, bu değişim sürecinin sonunda biz Suriye'nin gelişmesi için destek vereceğiz" yanıtını verdi.


ANKA
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. ABDli tecavüz bebeklerine de siz mi bakacaksınız sayın bakan

    YanıtlaSil
Yorum Gönder