Romatizmaya ne iyi gelir?


Romatizmal ağrıları olanların en çok merak ettiği ne yemek gerektiğidir! İşte buna cevap olarak en iyi seçenekleri sizin için derledik...

* Romatizmaya iyi gelen onlarca ürün arasından şaşırtıcı gelebilir ama armut romatizma ve eklem kireçlenmesi olanlar için en önemli meyvedir.

* Aşk otu ve enginar romatizmaya iyi gelir.

* At kestanesi ağacının kabuğu kaynatılarak içilirse romatizmaya iyi gelir.

* Biber, eklem yerlerine oğuşturularak sürülürse kan deveranına hızlandırır. Romatizma ve eklem yerleri ağrılarını dindirir.

* Kırmızı biberdeki Capsaicin maddesinin ağrı giderici etkisi olduğundan ağrı kesici krem yapımında kullanılır. Özellikle romatizma ağrılarında çok etkilidir.

* Deve tabanı, eklem yerleri ve romatizma hastalığına da çok iyi gelir.

* Fasülye, romatizma, siyasit ve böbrek hastalarına iyi gelir.

* Hardal tohumları ılık olarak temiz bir bezle vücuda sarıldığında, yani hardal yakısı olarak kullanıldığında, romatizma, siyatik, adale ağrıları, eklem yerleri iltihapları ve cilt hastalıklarına iyi gelir.

* Huş ağacı yapraklarından yapılan çay, romatizmaya iyi gelir. Kara kafes kökü kaynatılarak içildiğinde romatizmaya çok iyi gelir.

* Kereviz romatizma tedavisinde kullanılır.

* Kızıl yaprak varis tedavisinde kullanılan etkili bir bitkidir. Ezilerek yapılan merhemi yaraları tedavi eder.

* Karaturp romatizmaya iyi gelir.

* Lavanta çiçeği romatizma, çıkık ve buruklara karşı kullanılır.

* Melek otu kökü imbikten geçirilerek romatizmalı yerlere ovularak sürülür. Melek otu sirke ile karıştırılarak banyo yapılırsa romatizma ve sırt ağrılarına çok iyi gelir.

* Mine çiçeği suyu romatizma nedeniyle oluşan baş, bel ve kalça ağrılarına iyi gelir.

* Oğul otundan elde edilen ispirto, romatizma ve nevralaji hastalıklarına çok iyi gelir.

* Turp, siyatik, lumbaga, romatizma ve nevraljde yararlıdır.

* Üzüm, elma, ahududu, çilek, limon, domates, pırasa, soğan, ahududu romatizmaya iyi gelir.



* Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.

* Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.

* Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Bu özelliği ile romatizmal hastalıklara faydalıdır. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler. Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor.

* Melisa yağı: Sinir gerginliği ve streste yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, nefes darlığı, astımda ve romatizmada antiseptik etkisi ile tedaviye yardımcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen, günde 3 bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilmesi; haricen, banyo suyuna damlatılarak kullanılması da tavsiye edilir.

* Okaliptüs yağı: Antiseptik ve balgam söktürücü, soğuk algınlığı ve sinüsleri açıcı, ateş düşürücü ve romatizma rahatsızlıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanılışı: Haricen cilde masaj şeklinde veya buğu yapılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

* Peleseng yağı: Romatizma ağrılarında kullanılabilir. Kullanılışı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek uygulanması tavsiye edilmektedir.

* Portakal yağı: Romatizma rahatsızlıklarında, hazımsızlık, cildi sıkılaştırıcı sivilce ve akne kurutucu kan dolaşımını düzenleyici sinirleri yatıştırıcı ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatıp içilerek; haricen cilde masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.


Haberdar
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)