Toplu saldırı olayları şimdi de Muğla'da


Muğla'nın Dalyan beldesinde tehlikeli gerginlik... Doğu kökenli bir kişi tarafından işletilen otelin restoranı 50 kişi tarafından basıldı, otel çalışanları molotofkokteyliyle karşılık verdi.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, doğu kökenli bir kişi tarafından işletilen bir otelin alt katındaki restoranı basan 50 kişilik grup, camları kırdı, masa ve sandalyeleri devirdi. Bugün 14.30 sıralarında gerçekleşen olay iddiaya göre, 3 gencin, "Buraya Türkler giremez" denilerek içeri alınmamasıyla başladı. Bunun üzerine restoran çalışanları ile içeriye alınmayan gençler arasında arbede yaşandı.

İlk olaydan 4 saat sonra yaklaşık 50 kişilik bir grup, ellerinde sopalarla restoranı basıp, kapı ve pencereleri kırdı. Otel ve restoranın Diyarbakırlı işletmecisi Murat Harman ve çalışanları savaş alanına dönen otelde, canlarını üst katlara kaçarak kurtardı. Grubun çalışanların kaçtığı üst katları taş yağmuruna tutmasının ardından, restoran çalışanları da öfkeli gruba molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

Olayın duyulmasıyla, otel önünde toplanan grubun sayısı yaklaşık 300 kişiyi buldu. Kalabalığın artması üzerine polis ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekip istendi. Jandarma, toplanan kalabalığın dağılması için havaya ateş açtı.

Gergin bekleyiş sürüyor

Jandarma ekipleri restoran işletmecisiyle 20 çalışanını restorandan çıkardı. İşletme sahipleri ile çalışanlar ifadelerine başvurulmak üzerine karakola götürüldü. Bu arada, otelin çevresindekilerin bir kısmının dağılmasına rağmen 200 kişi bekleyişini sürdürüyor.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Bu daha iyi günler ...Daha kötü şeyler olacak .Keşke olmasa ama sebebi nedir ;biz memleketimizde yaşayan herkese kardeşimiz dedikçe karşıdaki kişiler bunu zayıflık olarak algılayıp bizi artık küçük görmeğe başlıyıp memleketimizde bizi dışlıyorlar klasik doğu ağzıyla kaba kaba konuşarak bizleri korkutmağa çalışıyorlar ama tarih kitaplarını açsınlar bizi biraz araştırsınlar Buşekilde davranan etnik kökenlilerin başına gelenleri okusunlar..neyse
    Uzun lafın kısası
    Sus ile uslanmayana etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanı hakkı kötektir

    YanıtlaSil
Yorum Gönder