İşte MKYK'nın gidenleri ve gelenleri


Has Parti’den üç isim AK Parti’nin yeni A takımında yer alacak. Has Parti’nin Genel Başkanıyken, AK Parti’ye geçme kararı alan Numan Kurtulmuş dışında, Has Parti’in Ankara İl Başkanı Abdülhamit Gül ile Has partili eski milletvekillerinden Ahmet Demircan da AK Parti’nin MKYK’sına girdiler.

Demokrat Parti’den ise, eski genel Başkan Süleyman Soylu, AK Parti yönetimine girdi.

POLİS MÜDÜRÜNÜN TERFİSİNİ ELEŞTİREN BÖHÜRLER, MKYK DIŞI KALDI

AK Parti MKYK toplantısında, Türkiye’yi AİHM’de mahkum ettiren Sedat Selim Ay adlı Polis müdürünün terfi ettirilmesini eleştiren, Başbakan Erdoğan’la bu konuda ters düşen Ayşe Böhürler, bu kez MKYK dışında kaldı.

Son dönemde adı, CHP’li Aydın Ayaydın ile kamuoyu önünde kavga eden, hatta yumruklaşan, ardından da Ayaydın’ın oğluyla bir kez daha yumruklaşma aşamasına gelen eski bakanlardan Kürşad Tüzmen de, MKYK dışında kaldı.

İDRİS NAİM ŞAHİN DE MKYK DIŞI

Ak Parti’nin yeni MKYK listesinde yer bulamayan ilginç isimlerden biri de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin oldu. Buna karşılık bakanlar Bekir Bozdağ, Fatma Şahin, Mehmet Şimşek ve Sadullah Ergin, AK Parti’nin yeni yönetimine girmeyi başardılar.

OSMAN CAN YÖNETİMDE

Ak Parti MKYK’sına giren dikkat çekici isimlerden biri ise Osman Can. Can, parti kapatma davasında Anayasa Mahkemesi raportörü olarak, parti kapatmaya karşı çıkan raporuyla Türkiye gündemine girmişti. Yine yeni MKYK’da dikkat çeken bir başka Anayasa uzmanı ise, halen İstanbul milletvekili olan Mustafa Şentop oldu. Bu iki ismin MKYK’ya girmesi, “Başbakan partideki Anayasa ekibini güçlendiriyor, yeni anayasaya hazırlık yapıyor” yorumlarına neden oldu.

Yeni MKYK’ya giren bir başka isim ise Fazilet Dağcı Çığlık AK Parti Erzurum Milletvekili. Çığlık, dört dil biliyor ve yurtdışında bilgisayar eğitimi görmüş.

Yeni giren isimlerden Hasibe Özlem Çepni ve Çiğdem Erdoğan Atabek, ise AK Parti kadın kollarından geliyorlar.

Antalya’nın AK Partili eski Belediye Başkanı Menderes Türel, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesine’ne Başkanlık eden ilk Türk vekil olan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, İstanbul milletvekili Nurettin Nebati,

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ VE MÜSİAD ESKİ BAŞKANI DA MKYK’DA

AK Parti yeni yönetimine dahil olan isimlerden Ömer Bolat, MÜSİAD’ın eski başkanı. MKYK’ya yeni giren isimlerden Prof Mehmet Akın ise, Dicle Üniversitesi’nin eski rektörü. 2011’de Diyarbakır’dan milletvekili adayı da olan Akın, İngilizce, Zazaca ve Kürtçe biliyor.

BİR DE THİNK-TANK’CI VAR

Yeni MKYK’ya giren isimler arasında bir de think-tank’cı var. Prof Yasin Aktay, Siirt doğumlu. Halen Selçuk Üniversitesi’nde de öğretim üyesi olan Aktay, Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün Başkanı. Aktay’ın post modernizm ve İslam, Küreselleşme ve oriyantalizm, Din sosyolojisi gibi kitapları bulunuyor. Prof Aktay, “Türk dininin sosyolojik imkanı, islam protestanlığı ve Alevilik” adlı bir kitabın da yazarı.

MKYK DIŞINDA KALANLAR

AK Parti’nin yeni yönetimi dışında kalanlar arasında Bursa milletvekili Canan Candemir Çelik, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, Sakarya eski Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ve Tokat milletvekili Şükrü Ayalan yer alıyor.

ESKİ OHAL VALİSİ DE MKYK LİSTESİ DIŞI; BAKAN MI OLACAK?

MKYK’da liste dışı kalan isimlerden dikkat çeken bir isim ise, Mehmet Necati Çetinkaya. Çetinkaya, içişleri kökenli. Daha önce Olağanüstü hal valiliği ve emniyet genel müdür yardımcılığı yapmış bir isim. Ak Parti kurucuları arasında da yer alan Çetinkaya, halen Adana milletvekilİ.Çetinkaya’nın ismi, kabine değişikliği olması halinde, içişleri bakanlığı için geçiyor.

ŞANLIURFA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI OYMAK DA YENİ YÖNETİMDE YOK

AK Parti’nin yeni A takımında yer almayacak isimlerden biri de Şanlı urfa’nın eski belediye Başkanı Mehmet Oymak .

Liste dışı kalanlar arasında dikkat çeken bir başka isim ise, “süper vali” olarak anılan ve bir trafik kazasında hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi Mustafa Sait Yazıcıoğlu. İlahiyat kökenli Yazıcıoğlu eski Trabzon milletvekili.

Antalya Milletvekili Mevlut Çavuşoğlu yeni MKYK’ya girerken, bir başka Antalya Milletvekili Sadık Badak liste dışı kaldı.

Ak Parti eski milletvekili, German Marshall fonu adlı düşünce kuruluşunun eski Ankara Temsilcisi Suat Kınıklıoğlu da liste dışı kalan think-tankçı MKYK üyesi oldu.


Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)