Netanyahu'nun önerisi çocukça ve basit


İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İsrail Başbakan'ı Netanyahu'nun kırmızı hat önerisini "çocukça ve basit" diye niteledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu'ndan döndükten sonra ülkesinde yaptığı ilk basın toplantısında, ''Para biriminin iniş çıkışları ekonomik sorunlarla mı ilgili? Cevabı hayır. Hükümet politikaları nedeniyle mi? Asla... Nedeni, psikolojik baskılar. Bu psikolojik bir savaş'' dedi.

İran Cumhurbaşkanı, ''ağır savaşın'' parçası olan yaptırımların, petrol ihracatlarının düşmesinde az da olsa başarılı olduğunu kabul ederken, konuyla ilgili rakamlar vermedi.

İran riyali, bugün yine düşerek, ABD doları karşısında değer kaybetti. Bugün 1 ABD dolarının piyasalardaki değeri 34 bin 500 Riyal oldu. 1 ABD doları Pazar günü 29 bin 500, iki yıl önce ise 10 bin Riyaldi.

Bazı uzmanlar, İran'ın petrol ihracatının, Temmuz ayından bu yana yüzde 30'dan fazla düştüğünü söylüyorlar.

Kırmızı hat önerisi

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İran'ın atom bombası yapmasını durdurmak için bulunduğu ''Kırmızı hat'' önerisinin, ''çocukça ve basit'' olduğunu söyledi.

Ahmedinejad, Netanyahu'nun geçen hafta BM'de ''kırmızı hat'' önerisiyle yaptığı görsel sunumun, BM'nin ileri gelenlerine entelektüel bir hakaret olduğunu ifade ederek, şakayla karışık İsrail Başbakanı'nın sanatsal çalışmasını, pratikle geliştireceğini kaydetti.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)