Genelgeler, yasa ve yönetmelikler üzerinde değildir

Eğitim İş İzmir Şubesi üyeleri, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında uygulanması gereken 27.11.2012 tarihli 28480 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerine dair yönetmeliğin, İzmir Valiliği'nin 13.12.2012 tarihli ve 74498 sayılı genelgesiyle, bazı okullarda 2012-2013 yılında uygulanmaya başlanması üzerine, 22.12.2012 tarihinde saat 13.30'da Konak'taki eski Sümerbank binası önünde toplanarak, İzmir İl Mili Eğitim Müdürlüğü binası önüne yürüdü.

İzmir Valiliği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması, Eğitim İş İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci tarafından yapıldı.
Çeşitli demokratik kitle örgütlerince de desteklenen basın açıklamasında Ömer Lütfi Değirmenci, '' Demokrasi ve özgürlük söylemleriyle, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına dair ne varsa adım adım ortadan kaldırılmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün milleti oluşturma düşüncesinin temel dayanağı olan Tevhid-i Tedrisat Yasası , yeni yönetmelikle ortadan kaldırılmıştır. Bu yönetmelikle cemaat ve tarikatlarla, bölücü örgüt kendi kıyafetlerini okula sokmanın yolunu bulmuş olacaklardır. Böylece ülke genelinde birlik ve bütünlüğü sağlamaktan sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamaları ile eğitim sistemini kullanarak bölünmenin alt yapısını oluşturmaktadır '' dedi.

Özel okullarda velilerin % 60'ının onayı ile okul kıyafetlerini kendilerinin belirlemesi ayrıcalığı ile tarikat ve cemaatlere bağlı okullarda dini simgeli kıyafetlerin önünün açıldığını belirten Değirmenci, '' Yönetmeliğe aykırı, keyfi olarak uygulamaya geçen okul müdürlerini uyarıyor, yönetmeliği doğru uygulayıp başıboş kıyafet uygulamasına geçmeyen okul müdürlerine teşekkür ediyoruz. Yanlış uygulamaya sessiz kalan Valiliği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nü pretosto ediyoruz '' dedi.

Bu sorumsuz ve keyfi uygulamayla ilgili, her türlü hukuki ve idari işlemleri başlatacaklarını ilan eden Değirmenci, 23 Aralık'ta Kubilay'ı anmak için Menemen'de olacaklarını belirtti.

Türk Birliği İlkokulu Öğrencileri Demirhan Kurt ve İrem Sevengil basın açıklamasına velileriyle birlikte, yürüyüş korteji önünde yürüyerek katıldılar. Basın açıklaması sonrası her iki öğrenci, görevlerini tamamlamış edasıyla, öğretmenlerini aralarına alarak objektife poz verdiler.







Haber ve Fotğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)