Öğretmen Kubilay

Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın 23 Aralık 1930 tarihinde şeriatçılarca katledilmesinin 82. yıl dönümü nedeniyle; Menemen Belediyesi ve Cumhuriyet İçin Güç Birliği'nin '' Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü '' düzenledi. Yürüyüş, Menemen Tren Garı önünden, Belediye Bandosu'nun seslendirdiği marşlar eşliğinde saat 9.30'da başladı.
Törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Adnan Keskin, İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, TGB Genel Başkanı İlker Yücel, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, M.Ali Susam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Aytun Çıray, CHP Milletvekili Adayı Av. Aydın Özcan ve belediye başkanları hazır bulundu.

Menemen İzban İstasyonu önünden, Yıldıztepe'deki Kubilay Anıtı'na kadar süren yürüyüşte on binler, '' Hepimiz Kubilayız, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür, Mutafa Kemal'in Askerleriyiz, Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye, Hükümet İstifa, Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek, Türkiye Laiktir Laik Kalacak, Mutafa Kemal'in Öğretmeniyiz '' sloganları atıldı.

Pankart ve flamalarıyla, YIldıztepe'deki şehitlik girişine kadar yürüyen grupların bir kısmı, saat 12.00'de Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan miting için geri dönerek resmi törene katılmadı.

Sadece Türk bayrakları ile girilmesine izin verilen şehitlikte tören, saygı duruşu ve Ulusal Marş'ın söylenmesiyle başladı. Çelenk konması, merasim kıtasının silah atışı ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in konuşmasıyla sürdü.

Tahir Şahin konuşmasına sayın genel başkanım, sayın vali yardımcım, sayın garnizon komutanım... diyerek başlayınca, Daha önceki yıllarda da törene katılmayan İzmir Valisi M.Cahit Kıraç'ın, bu yılda törene katılmadığını anlayan halk, Vali İstifa diye tempo tuttu. Tahir Şahin'in konuşması güne damgasını vurdu.

Şahin, '' İktidar üç maymunu oynamaktan vaz geçsin. İktidarın yaptıklarının dinle ilgisi yok. Başbakan, ABD Emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığı görevini sürdürmeye devam etsin. Maskeleri düşmüştür. İki çuval kömür ve iki paket makarna ile halkı kandırmaya devam etmeleri mümkün değildir. Halk, Ankara Ulus'ta 1. TBMM önünde milyonlar toplayarak, karşı duruşunu göstermiştir. Aydınlık Türkiye'nin doğuşunu birlikte göreceğiz '' dedi.

Topçu Binbaşı Emre Karahan konuşmasını yaparken halk, '' Tayyip Elini Ordudan Çek '' diye slogan attı.

Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal konuşmasını yaparken, ıslık ve yuhalama sürdü. Konuşmasını, '' Vali İstifa, Hükümet İstifa, Türkiye Laiktir Laik Kalacak, Tayyip Baksana Kaç Kişiyiz Saysana '' sloganları altında hızlıbir şekilde bitirdi.
Öğrencilerin okuduğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Gençliğin Atatürk'e Cevabı, halkın katılımıyla çoşkulu bir şekilde söylendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kubilay anısına düzenlenen '' Menemen Kubilay Ulusal Koşusu '' sonucu dereceye giren atletlere ödüllerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdulah Atay, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, törende hazır bulunan Kubilay'ın torunları Vedat Aktuğ, Bircan Aktuğ, Kemal Aktuğ, Ayten Aktuğ ve Mustafa Kubilay ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tören bitiminin ardından Orgeneral Abdullah Atay ve Kemal kılıçdaroğlu, Şehitlikte yatan şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktılar.

Kemal Kılıçdaroğlu saat 12.00'de demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği mitinge kalmadı. Bostanlı Pazaryeri'nde, Karadeniz Dernekleri Federasyonu'nun Karşıyaka Belediyesi ile düzenlediği, '' 5. Karadeniz Hamsi Şöleni '' 'ne katıldı.
Buradan Buca Belediyesi'nin açılışını yaptığı Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı'nın açılışına katılan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da sanatçılarla yapacağı görüşme için Adnan Menderes Havaalanı'ndan 15.50 uçağıyla hareket etti.









Haber ve Fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)