Bayat ekmeği getiren, tazesini götüremeyecek

Adsız

EKMEK Sanayii İşverenler Sendikası'nın başlattığı ve büyük tartışmalara neden olan "Bayat ekmeğini getir, tazesini götür" kampanyası ertelendi. İstanbul Fırıncılar Odası bu kampanyaya ekmek israfını daha da artıracağı gerekçesi ile karşı çıkıyordu.


Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası, başlayacağını duyurduğu "Bayat ekmeğini getir, tazesini götür" kampanyasının ertelendiğini bildirdi. 
Sendikadan yapılan açıklamada, "Bayat ekmediğini getir, tazesini götür" kampanyasının, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandığı belirtildi.  
Açıklamada, kampanyanın, ekmek israfını önlemek, bayat ekmeklerin nasıl tüketileceği konusunda tüketiciyi bilinçlendirmek, fırından ekmek alınmasını özendirmek, ekmek israfının fırınlardan alınan ekmeğin zayi edilmesinden değil, başka yerlerde bu zayiatın olduğunu kanıtlamak gayesiyle başlatılacağı belirtildi.
 
İstanbul Ticaret Odası meslek komitesi, belediyeler, diğer kamu kurumları ve un üreticilerinden de kampanyaya katılmak yönünde talep geldiği bildirilen açıklamada, "Kampanyanın bugün başlayacağını duyurmuştuk. Ancak bu kurumların kampanyaya katılmalarına olanak sağlamak gayesiyle ileride bu kurumların da iştirakiyle yapacağımız bir basın toplantısıyla kampanyanın başlama tarihini yeniden duyuracağız" denildi.  

FIRINCILAR ODASI KARŞI ÇIKIYOR
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise "Bayat ekmeği getir tazesini götür" kampanyasının uygulanamaz olduğunu savunarak, bu kampanyanın israfı daha da arttıracağını iddia etti.
 
Kampanyanın 'tutarsız'olduğunu savunan Özer, kampanyayı başlatanların ortalıkta görünmediğini ve ekmek israfını önleme kampanyasına bu şekilde destek olunamayacağını öne sürdü. Özer, bu şekilde ekmek israfının iki misli artacağını savunarak, şöyle konuştu:
"Bayat ekmeği değiştirme şansınız olursa bugün 2 ekmek ihtiyacınız varsa 3 ekmek alırsınız belki misafiriniz gelir diye. Tüketmezsiniz ve ertesi gün gelir onu fırında taze ile değiştirmeye kalkarsınız. Bu israfı artırır. Vatandaş daha duyarsız davranır. Elimizde kalan bayat ekmekleri annelerimiz, bacılarımız çeşitli şekillerde değerlendirirler.

Ekmeği kızartarak, ısıtarak, çorbaya doğrayarak değerlendirirler. Böyle bir imkan doğduğu zaman niye değerlendirsin ki nasıl olsa taze ve sıcak ekmek bayatla değiştiriliyor. O yüzden de israf iki misli artacak diye düşünüyorum."  
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)