Suriye için hazırlanan son plan!

Adsız

BM`in Suriye krizinin çözümü için hazırladığı planda son aşamaya gelindi. Londra kaynaklı Suud gazetesi Şark el Avsat, planın ayrıntılarını yayınladı.

Plan ilk olarak Suriye`de 23 aydır devam eden ve 70 bin kişiminin ölümüne neden olan iç savaşı bir an önce durdurmak ve ateşkesi sağlamak. Ateşkes ile birlikte rejime bağlı askeri güçler, şehir merkezlerinden çekilecek ve ülke içerisindeki tüm noktalardaki kuşatmalar kaldırılacak. Ateşkesin ardından senato kurulacak. Senato, Suriye`nin ikinci Cumhuriyetinin çekirdeğini oluşturacak. Senatoda 140 üye bulunacak. 140 üyeden 102`sini BM seçecek geri kalan 38 üyeyi ise Suriye yönetimi, muhalifler ve dini gruplar belirleyecek.

Kurulacak olan senatonun başına şu an Suriye Devlet Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Faruk el Şara geçirilecek. Şara başkanlığındaki senato iş başına geldikten sonra ülkeyi seçime götürecek. Senato geçiş hükümeti görevi gördükten sonra seçimlerin ardından iktidarı seçilmiş hükümete bırakacak. Suriye krizi için hazırlanan bu son planda Beşar Esat`ın akıbeti ile ilgili ayrıntılara yer verilmedi.
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Güzel Plan Yapılmış 140 üyenin 102 sini BM seçecek 38 üyeyi ise Muhalifler seçecek Fakat Burada Önemli Bir Husus Var Suriye Laik Sistemde Devam Etmeli Dini Gruplardan Hiç Kimse Senatoya Seçilmemeli ve Beşar Esad İse Yetkileri Azltılmış Olarak Cumhurbaşkanlıgına Devam Etmelidir Çünkü Esadı Seven Önemli Ölçüde Suriye Halkı Vardır Bu şekilde Olursa Hiç Bir Huzursuzluk Kalmaz O Ülkede, Tam Aksi düşünülecek olursa Esadın Olmadıgı ve Çogunlugu Dini Kesim Denilen Kişilerin çok miktarda senatoya girdigi bir suriye bütün bölge ülkeleri için tehdit olacaktır üstelik son sistem füzeler ve uçaksavarlarla donatılmış olan suriye en çok israil için tehlike olur.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder