MHP meydanlara iniyor

Adsız


MHP, "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantılarının ilkini, 23 Mart Cumartesi günü Bursa'da "Kuruluş" ismiyle yapacak.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Üç hilal ilk defa Bursa'dan doğmuş, yükselmiş onun adalet ülküsü bütün cihanı kaplamıştı. 23 Mart'ta üç hilal yine Bursa'dan doğrulacaktır" dedi. Büyükataman, Türk milliyetçilerini 23 Mart'ta Bursa'ya beklediklerini bildirdi.
 
"BURSA'nın taşıyla toprağıyla ruh ve mana alemiyle zerre zerre milletle iç içe geçtiğini, millet ile yeniden şekillenmiş bir şehir" olduğunu vurgulayan Büyükataman "Bursa'dan bütün dünyaya yayılan, bir imparatorluğa doğru uzanan ceddimiz gibi, ümit dolu, azimli ve kararlı olmak için Bursa'da buluşmak gerek" dedi.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Üç hilal ilk defa Bursa'dan doğmuş, yükselmiş onun adalet ülküsü bütün cihanı kaplamıştı. 23 Mart'ta üç hilal yine Bursa'dan doğrulacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 
Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, MHP tarafından birçok ilde düzenlenecek "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" mitinglerinin ilkinin 23 Mart'ta Bursa'da "Kuruluş" adıyla düzenleneceğini bildirdi.
 
NEDEN BURSA?
İsmet Büyükataman, "Bursa'nın taşıyla toprağıyla ruh ve mana alemiyle zerre zerre milletle iç içe geçtiğini, millet ile yeniden şekillenmiş bir şehir" olduğunu kaydetti. 
Büyükataman, şöyle devam etti: "Bursa, Türk milletinin tarihindeki Semarkand'ı, Merv'i, Kaşgar'ı Anadolu'ya taşıma projesidir. Bursa, İstanbul öncesi son duraktır. Türk kültür ve tarihiyle yoğrulan bu güzel şehrimiz, hiç şüphe yok ki bir milletin yeniden dirilişini de en iyi şekilde yansıtacaktır.
Çünkü uzun bir süre çöküşü ve fetreti yaşayan, bir büyük cihan devletinin yıkılışını görmek zorunda kalan milletimiz, yeniden beylikten devlete, devletten cihan imparatorluğuna doğru yol almaya öncelikle bu güzel şehirde başlamıştır.
 
MİTİNGE ÇAĞRI
Üç hilal ilk defa Bursa'dan yükselmiştir. Bunun içindir ki Bursa, milletimiz açısından hep büyük beklentilerin ve ümitlerin kaynağı, kapısı olmuştur. Bursa'dan bütün dünyaya yayılan, bir imparatorluğa doğru uzanan ceddimiz gibi, ümit dolu, azimli ve kararlı olmak için Bursa'da buluşmak gerek. 
Bursa'da buluşmak, Osman Gazi'yle Orhan Gazi'yle Geyikli Baba ile şehit Murat Hüdavendigar ile nihayet Emir Sultanla buluşmaktır. Bursa ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. Üç hilal ilk defa Bursa'dan doğmuş, yükselmiş onun adalet ülküsü bütün cihanı kaplamıştı. 23 Mart'ta üç hilal yine Bursa'dan doğrulacaktır." Büyükataman, Türk milliyetçilerini 23 Mart'ta Bursa'ya beklediklerini bildirdi.
ortadogugazetesi
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)