BMC İşçisi ayakta


Aylardır maaşlarını alamayan, İstanbul ve Ankara'ya yürüyen İzmir BMC İşçileri, Konak'taki Eski Sümerbank binası önünde Çukurova Holding sahibi Mehmet Emin Karamehmet'i pretosto etti.

2.4 milyar dolar serveti ile '' En zengin 100 Türk '' listesinde yer alan Karamehmet, işçilerin alacaklarını ödemeyi, söz vermesine rağmen bugüne kadar ödemedi.
İyi günde kötü günde harcamak amacıyla kıyıda, köşede biriktirdikleriyle ve alınan cüzi avanslarla, mağduriyet yaşayarak bu güne ulaşan emekçiler, iş yerlerinin kapanmasını önlemek ve alacaklarını alma konusunda kararlılar.

İşçiler, alacaklarını tahsil etme konusunda bugüne dek sessiz kalan yöneticilerini önlerine katarak, yeni eylemliliklerle sonuca varmak istiyorlar.

Söylentiler göre, işverenin fabrikadaki üretimi sürdürme konusunda isteksiz. Bu nedenle; fabrikanın geleceğinin şekillenmesinde, yapılacak eylemler belirleyeci olacak.
İzmir BMC'de örgütlü Türk Metal Sendikası İzmir 1 Nolu Şube'nin Başkanı Halil İbrahim Tosun, mücadelelerinin işçiyle birlikte, haklar alınıncaya kadar süreceğini belirterek, sözü Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç'a verdi.

Karakoç, Türk İş'e bağlı sendikalar olarak, BMC işçisinin yanında olacaklarını belirtti.

Kendisi de BMC işçisi olup, fabrikada işçi temsilciliği, baş temsilcilik, İzmir şube başkanlığı ve 2012 yılında yapılan genel kurulda genel başkan yardımcısı olan Süleyman Yıldırım bir konuşma yaptı.

Yıldırım, Karamehmet ile görüşmelerinin sürdüğünü, Karamehmet'in Cumartesi ve Pazar günü bankayı çalıştırarak, işçi alacaklarının hesaplarına yatırılacağı sözünü verdiğini, daha önce de söz vermesine rağmen; ödeme yapmadığı için kendisine inanmadıklarını söyledi.

Süleyman Yıldırım konuşmasını, '' Pazartesi günü bu sorunun çözülmemesi durumunda; 5 Nisan 2013 Cuma günü 150 bin işçinin temsilcisi olarak 10 binleri buraya yığacağıma, sizin gibi bir BMC işçisi olarak söz veriyorum. Karamehmet bizim neler yapabileceğimizi görür. Genel, yerel, İzmir Sanayi ve Ticaret Odası yöneticilerini, asker ve polis için kirpi üreten fabrikamıza sahip çıkmadıkları için kınıyorum. Önümüzdeki günlerde işçinin gücünü kendilerine göstereceğiz '' dedi.
Miting alanında bulunan İzmir'in asi çocuğu Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş'ı gören işçiler, etrafında yumak oluşturdular, haklı mücadelelerinde kendilerine destek istediler.








Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)