PKK'lılar gazetecileri didik didik aradı


Reuters, AFP, El Cezire ve BBC gibi yabancı kuruluşların yanı sıra Türkiye'den de 100'e yakın yerli ve yabancı gazeteci, Karayılan'ın basın açıklaması için Kandil'e gitti. Gazeteciler örgüt üyeleri tarafından didik didik arandı

İmralı Adası'nda cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan, PKK’nın Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda bulunan yöneticilerine mektup yazmıştı. PKK’nın Türkiye’den nasıl çekileceğinin yer aldığı mektubu götüren heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder “Çekilme 25 Nisan’da başlayacak” demişti.

DÜNYA KANDİL'E AKIN ETTİ

Bu gelişme üzerine, gazeteciler açıklamanın yapılacağı Kandil’e akın etti. Reuters, AFP, El Cezire ve BBC gibi yabancı kuruluşların yanı sıra Türkiye’den Anadolu Ajansı’nın da bulunduğu 100’e yakın yerli ve yabancı gazeteci, açıklama için Erbil’den karayoluyla Kandil’e doğru u hareket etti.

PKK’lılar canlı yayın araçlarının bölgeye girişine izin vermedi. Gazetecilerin cep telefonları bile alındı. ‘Kandil Belediyesi’ denilen yerde bir süre bekletilen gazeteciler, tek tek arandıktan sonra örgüte ait olduğu öğrenilen kamyonetlerle Murat Karayılan’ın açıklama yaptığı Kandil Dağı eteklerine götürüldü.

Karayılan açıklama öncesinde toplantının gecikmesi nedeniyle gazetecilerden özür diledi. Güvenlik nedeniyle toplantının yapılacağı yerin iki kez değiştirildiği bildirildi.

PKK’lılar Kandil’deki basın toplantısına gelen gazetecilere meyve ve içecek de ikram etti.

Posta


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)