Sen rahat uyu Ünal Türkeş

Sen rahat uyu Ünal Türkeş

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Danışma Kurulu Üyesi-Eğitimci- Gazeteci Ünal Türkeş 28 .12. 2012 tarihinde aramızdan ayrıldı.

1956 yılında Ortaklar Öğretmen Okulu'nu bitirerek öğretmen olan Ünal Türkeş, Aydın yöresinde öğretmenlik yaptıktan sonra 1965-1969 yıları arasında, Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesi'nde öğretmenlik yaptı. Türkiye dönüşü, Yeni Asır Gazetesi'nde yazmaya başladı. Sürekli basın kartı sahibi Türkeş'in sağlığında, evinin önündeki otobüs durağına, çalıştığı gazete nedeniyle '' Asır Durağı '' adı, Güzelbahçe Belediyesi'nce verilmişti.

Bundan mutluluk duyan Türkeş, ölümü öncesi Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'den, bir parka kendi adının verilmesi konusunda söz aldığını, övünerek tüm dostlarına anlatırdı.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Danışma Kurulu Üyesi Ünal Türkeş, Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda hareket eden bir gençlik yetişmesi konusunda, bilgi ve birikimlerini derneğimiz yöneticileriyle paylaştı.
Dost sohbetlerinde, başkandan parkın açılışının 23 Nisan'da, çocuk cıvıltıları içinde olmasını istediğini anlatırdı.

Ünal Türkeş'in beklenmeyen erken ölümü, İnce'nin sözünü Türkeş'in sağlığında yerine getirmesine izin vermedi.

Ölümü sonrası ilk 23 Nisan'da, Mustafa İnce Güzelbahçe, Çelebi Mahallesi'nde yapılan parka, Ünal Türkeş adını vererek açtı.

Eşi Sehavet Türkeş, iki kızı, oğlu, torunu, akrabaları ve dostlarının hazır bulunduğu açılış töreninde, kendisi gibi öğretmen torunu, oğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce konuşma yaptı.

Atilla Sertel yaptığı konuşmada, '' Ünal Türkeş, Atatürk İlkeleri'ne, Bayrağına ve Bağımsızlığına sahip çıkan gençler yetiştiren bir eğitimciydi. Gazeteciliği süresince; Cumhuriyete sahip çıkacak çocuk ve gençlere yönelik yazılar yazdı. Bize örnek oldu. Cemiyet başkanı olmam için bizzat çaba gösterdi. Ölümünden 2 gün önce cemiyete gelerek, bahçesinden topladığı mandalinleri yememiz için bırakmış. Bize paylaşmayı öğretti. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadele etmeyi öğretti. Başbakan ' 'Barış '' diyor, suçsuz gazetecileri, halkın seçtiği miletvekillerini yılarca cezaevlerinde tutarak neyin barışından söz ediyor '' dedi.

Mustafa İnce, '' Gazetecilerin isimlerini açacağımız parklara vermeye devam edeceğiz. İlhan Selçuk'un ismini vereceğimiz parkımız hazır. Mustafa Balbay özgür olduğunda, açılışını ona yaptıracağız '' dedi.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay, Mustafa İnce ile yaptığı görüşmede; Ünal Türkeş'in istediği parkın, içinde çocukların oynayabileceği, içinden çocuk cıvıltılarının eksik olmadığı bir park olduğunu, oyun gruplarının parka konması istemine; yaptığı konuşmada yanıt verdi.

İnce, '' Park alanımız küçük. Buradan çeveredeki site sakinlerine sesleniyorum. Kreş alanı olarak belirlenen yere, kreş tamamlana kadar muvafakat versinler, biz oyun grupları yerleştirelim. Ünal Abi'ye verdiğimiz sözü yerine getirelim. Zaten burada belediyemizin %50 hakkı var '' dedi.

Tören, aile bireyleriyle birlikte kurdele kesilmesiyle son buldu.








Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder