Ankara’da Jandarma müdahalesi



Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Ankara’nın çeşitli yerlerinde dün akşam saatlerinden sabaha kadar devam eden göstericiler protestolarına hala devam ediyor. Kızılay’daki gösterilerdeki eylemcileri dağıtmak için sık sık biber gazı ve tazyikli su kullanan polisin müdahalesinden olaylarla ilgisi olmayan pek çok yaşlı ve çocukta etkilendi.
Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmekte güçlük çektiği olaylarda, bir sağlık görevlisi, “Ambulansımda 3 yaralı var. Olay yerinden ayrılamıyorum. Durumları da ağır” ifadelerini kullandı.
Kızılay ve çevresi polis tarafından trafiğe kapatılırken, bazı yerlerde göstericilerde barikat kurarak yolu kapattı.

JANDARMA OLAYLARA MÜDAHALE ETTİ
Yargıtay Binası ile Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın arasındaki tali yolda konuşlu olan jandarma ekipleri, TBMM’nin alt tarafında yolu kesmeye çalışan eylemcilerin üzerine yürüyerek dağıttı.
Öte yandan, Ankara Metrosu seferlerini Ostim ile Sıhiye arasında yaparken vagonların içindeki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Olaylarda polis helikopteri sürekli olarak havandan destek verdiği müdahalelerde, gönüllü sağlık ekipleri tarafından hem göstericilere hem da sivil halka yardım etti.
Ayrıca, göstericiler tarafından polis barikatları sık sık aşılmaya çalışıldı. Panzerlere su yetiştirmek amacıyla Ankara İtfaiyesi de polise yardımcı oldu.

Sözcü
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. -Alman Kanalları: Türkler Savaşırsa Kazanır.
    - Italyan Kanalları: Bir Ağaç İçin Bunu Yapan Türkler Neler Yapar Düşünün..
    - Londra Kanalları: Onlar Atatürk'ün Çocukları Ve Uyandılar!
    - Kanada Kanalları: Onlar Her Savaşı Kazanırlar! Ve Başardılar!
    - Rusya Kanalları: Türkler Bir İnanılmaz! Onlar Herşeyi Başarıyorlar!
    - İngiltere Kanalları: Türkler Harika Onların Yaptığını Şu Ana Kadar Hiç Bir Yerde Görmedik!
    -Türk Kanalları: Ben bilmem tayyip bilir...:S

    YanıtlaSil
Yorum Gönder