Yanardağ'a destek yağıyor


Ergenekon davasında gazeteci Merdan Yanardağ için verilen cezaya tepki gösterildi.

Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkmesi, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı 12 yıl hapse mahkum etti. Yanardağ’a ‘terör örgütü üyesi’ yani ‘darbeci’ suçlaması yapıldı. Mahkeme, Yanardağ'ın hakkında yakalama kararı çıkararak hemen tutuklanmasını istedi!

Türkiye'de neredeyse her gün bir gazetecinin tutuklandığı bugünden tam 23 yıl önce yani 12 Eylül döneminde Yanardağ yine hedef olmuştu. Gazeteci- Yazar Yanardağ, darbeciler tarafından 12 Eylül mahkemelerinde yargılanarak cezaevine konulmuştu. Darbeciler, Yanardağ'ı 4,5 yıl cezaevinde tutmuştu!

GAZETECİLİK FAALİYETLERİ SUÇ!

Merdan Yanardağ, 1985'te muhabir olarak gazetecilik hayatına başladı. Birçok ulusal gazete ve televizyonda çalışan Yanardağ, üst düzey görevlerde de bulundu. Yazdığı kitaplarla adından sıkça söz ettiren Yanardağ, 26 Ekim 2008'de yurtdışında bir konferansa gitmek üzereyken gözaltına alındı. Savcılık sorgusunda gazetecilik faaliyetleri suç olarak yöneltilen Yanardağ, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Yanardağ, konuşmacı olarak davetli olduğu Almanya’da düzenlenen Gülen Cemaati hakkındaki bir konferansa serbest bırakıldıktan sonra ileri bir tarihte tekrar gitmişti. Konferanstan döndükten sonra Yanardağ hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyulmuştu!

'BU DAVA SİYASİDİR, İDEOLOJİKTİR'

Ergenekon savcıları Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ hakkında 'örgüt üyeliği' suçlamasından 7,5 ile 15 yıl arası hapis cezası istemişti. Savcının mütalaasına karşılık son savunmasını yapan Yanardağ bütün suçlamaları çürüterek "Bu dava siyasidir, ideolojiktir. İddianamesi Türkiye'de yeni bir rejim oluşturmak için kurgulanmıştır" demişti. Mahkeme kararında Yanardağ'a 12 yıl ceza verdi ve yakalama kararı çıkardı. Bu ağır ceza, Yanardağ yönetiminde daha bir yıl önce kurulan ve muhalif yayın yapan Yurt Gazetesi’nin özellikle Suriye ve Gezi Direnişi'nde öne çıkmasını akıllara getirdi. Tirajını 70 binlere de yükselten YURT, gerçekleri korkusuzca duyurmasıyla öne çıkmıştı.

YANARDAĞ KİTAPLARI

Merdan Yanardağ gazetecilik faaliyetlerinin yanı sıra yazdığı kitaplarla da yakın geçmişe ışık tuttu, yorumladı.

Yanardağ'ın kitapları şöyle:

Kadro Hareketi
1. Cumhuriyetin Sonbahari
Operasyon Partisi
Kuşatılan Türkiye
Türkiye Nasıl Kuşatıldı?
Bir ABD Projesi Olarak AKP
Ergenekon ve Sosyalistler

MESLEKTAŞLARINDAN YANARDAĞ'A DESTEK

Gazeteciler, meslektaşları Merdan Yanardağ'a 12 yıl hapis cezası verilmesini kınadı. Emin Çölaşan "Keser dönecek, sap dönecek, gün gelecek, hesap sorulacak" dedi.


Yurt Gazetesi

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)