Başbakan bunları unuttu!





Başbakan Erdoğan, 27 Mayıs döneminde gazetelerin aynı manşetle çıkmasından yakınırken Afrika dönüşü manşetleri unuttu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratikleşme paketini kamuoyuna duyururken yine medyaya yüklendi. 27 Mayıs’ta gazetelerin aynı başlıklarla çıktığı günleri anımsatan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- Türkiye’de değişimin önündeki en büyük engel 27 Mayıs’ın o karanlık gölgesidir. Çeşitli kesimlerce yaşatıldığı zihniyettir. Elime o dönemlerin gazeteleri gördüğümde atılan başlıkların bile aynı olduğunu görüyorum. Başta anayasa ve siyasette olmak üzere bu zihniyet değişmediği sürece, Türkiye’de değişim zor olmaya devam edecektir. Ancak saati durdurulsa da zembereği parçalansa da Türkiye’de millet siyasetin önünde ilerlemiştir. Milletimiz her yeniliğe ayak uydurmuş, devleti ve siyaseti dönüştüren de milletin kendisi olmuştur.

Afrika dönüşü aynı başlık

Geçtiğimiz 31 Mayıs’ta başlayan Gezi Parkı direnişi sırasında Erdoğan’ın Fas, Cezayir ve Tunus seyahatinin ardından Türkiye’ye dönüşünde gazetecilere verdiği yanıtları manşetlerine taşıyan yedi gazete Sabah, Habertürk, Bugün, Star, Türkiye, Zaman, Yeni Şafak aynı başlığı atmıştı. Gazetelerin o günkü manşetleri “Demokratik talebe can feda” olmuştu.


Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)