Abbas yolcu, AKP gidici!..





Ana muhalefetin öne çıkan kadın isimlerinden Tamaylıgil, “2014, iktidardan sandıkta hesap soracağımız yıl olacak. Başbakan’ın maskesi düştü, karizması çizildi” dedi

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, yerel seçimlere 5 ay kala hayli iddialı konuştu. CHP’li mevcut belediyelerin yanı sıra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 6 Ok’u diğer il ve ilçelere de dikeceklerini söyleyen Tamaylıgil, AKP iktidarını ve Başbakan’ı da sert sözlerle eleştirdi. İşte Tamaylıgil’in açıklamaları:

2014 birkaç seçimin buluştuğu bir yıl olacak. Sizin öngörünüz ne yönde?

Yerel seçimlerle beraber başlayacak değişim AKP karanlığından kurtuluşun yılı olacak. 11 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarının yasakçı, baskıcı, tehditkar yönetimine karşı sandıkta hesap soracağımız yıl olacak. Önümüzdeki dönem Gezi ruhunun toplumsal paylaşımdaki yansıması olacak. Sıkılan biber gazının, ilaçlı suların acısı sandıkta çıkacak. Gencecik kaybolan hayatlar, kaybolan gözler, sakat kalan vücutlar için içi yanıp özür dilemeyenlerin halk vicdanında kurulan adalet terazisinde tartılması olacak. Halkın hizmetkarıyız diyerek iktidara gelenlerin çoktan efendiliğe soyunduğu, mücahitken müteahhit olduğu ve otoriter yönetimleriyle diktatörleştiği ortaya çıktı. Başbakan’ın maskesi düştü, karizması çizildi. AKP’den hesap sormamıza, sonra da sandığa gömmemize 5 ay kaldı. Artık herkes bilmeli ki Abbas yolcu AKP gidici…

“Demokrasi ayaklar altında”

CHP’nin hazırlıkları nasıl gidiyor?
Yerel seçimlere en hazır parti biziz. Mevcut belediyelerimizin dışında başta İstanbul, Ankara olmak üzere büyükşehirler, il ve ilçelere de 6 Ok’u dikeceğiz. Üyemiz olsun olmasın, AKP’ye ‘yeter artık’ diyecek kadınlarla, erkeklerle, gençlerle ve elbette örgütümüzle bu yola baş koyduk. Sürprizlerimiz var. Bu sürpriz ve kararlı, ilkeli, hizmet amaçlı çalışmalarımız Başbakan’ı hayalleriyle değil hayal kırıklıklarıyla baş başa bırakacak.
Türkiye, günden güne muhafazakarlaşıyor mu?

Türkiye günden güne AKP sivil diktasının baskın dayatmacılığı ve demokrasiyi ayaklar altına alma politikasıyla karşı karşıya… Yanlış yapan insanlar üzerine kurulan hayaller, hayal kırıklığına mahkumdur. Bunun örneği AKP ve Başbakan’dır. İnsanların istediği gibi yaşamasını değil başkalarının kendi istediği şekilde yaşamasını zorlayan bencil yönetim anlayışının hakimiyet arayışı içinde olduğunu görüyoruz.

Başbakan Erdoğan’ın sert üslubu sizi de rahatsız ediyor mu?
Bir kadın ve siyasetçi olmayı da bir kenara koyuyorum özgür birey olarak diyorum ki, elbette ediyor. Beni rahatsız etmiyor diyenler ya biat edenler ya da yandaşlıkla köşeyi dönenlerdir.
Genelkurmay Başkanı’ndan gazetecilere pek çok isim ‘terörist’ denilip mahkum edildi…

Türkiye bugün bir hukuk devletidir diyebilir miyiz?

Yıllarını terörle mücadeleye adamış, Genelkurmay Başkanı olarak MGK toplantılarında birçok gizli bilgiye vakıf olmuş Genelkurmay Başkanı ‘terör örgütü üyesi veya yöneticisi’ ise onu bu göreve getiren ne olur? Öte yandan, basılmamış kitabın toplatıldığı, gazeteci cezaevine dönmüş ama yolsuzlukların üzerine gitmemiş, onlara kol kanat germiş bir iktidarın yönettiği ülkede hukuk devletinden bahsedilir mi? Başbakan geliyor, protesto edebilirler diye gençleri göz altına aldıran ve bu tasarrufuyla darbeci Kenan Evren’i bile geride bırakan AKP iktidarında hukukun sözü geçer mi? Kitap okuyanın, doğaya sahip çıkıp şarkı türkü söyleyenin sabaha karşı çadırları yakılmaz.

“Cumhuriyet sahipsiz değil”

Cumhuriyet’in tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz?
Düşünüyorum ama bugün de Cumhuriyet’in iç ve dış düşmanlarını, yerli işbirlikçilerini saf dışı edecek bir birikime sahibiz. Hiç kimse AKP’nin Cumhuriyet düşmanlığına bel bağlamasın. Her kesimde Cumhuriyet’in kararlı savunucuları ve Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün partisi CHP var. Yani, Cumhuriyet sahipsiz değildir. Ülkemizi AKP karanlığından kurtulmuş, kardeşçe yaşanan aydınlık güzel günler bekliyor.

Kemal Bey yalan söylemiyor, bu en önemli özelliği…

Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu ile ça­lış­mak na­sıl bir duy­gu?
K
e­mal Bey, ça­lı­şı­la­bi­le­cek en iyi si­ya­si li­der­ler­den bi­ri ama bir o ka­dar da ça­lı­şıl­ma­sı zor bi­ri. Çün­kü çok ça­lış­kan, si­nir­le­ri alın­mış gi­bi çok hoş­gö­rü­lü, sa­bır­lı… Her­şe­yin öte­sin­de iyi bir dost. İl­ke­li, ah­lak­lı ve cam gi­bi say­dam­dır. En önem­li yö­nü hal­ka ya­lan söy­le­me­mek hep doğ­ru­la­rı an­lat­mak­tır. O ne­den­le “Ya­lan­cı­dan Baş­ba­kan ol­ma­z” di­yor.


Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)