Başbakan Erdoğan'dan Karma Yurt Çıkışı





Erdoğan'ın AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

ÖĞRENCİ EVLERİNİN DENETLENECEĞİ İDDİALARINA YANIT

Partimizin Kızılcahamam toplantısını yaptık. Ancak toplantımızdan dışarıya yanlış bilgiler sızdırılmış. Ben karakteri itibari ile konuştuğunun arkasında olan bir insanım. Ne konuşuyorsak arkasında dururuz, hiçbir şeyin karşısında eğilip bükülerek omurgasız bir şekilde asla durmam.

O yüzden söylediğini inkar eden siyasetçi değilim. Hiçbir kimsenin yaşam tarzına müdahale etmiyeceğimizi söylememe rağmen halen bu tarz ithamlara maruz bırakılıyoruz. AK Parti 11 yıllık iktidarında hangi yaşama tarzına müdahale etti?

Biz devletin yurtlarında erkek ve kız öğrencilerin karışık kalmasına müdahale ettik. Bunu süratle gerçekleştirmeye başladık. Ancak bazı bölgelerde yurtlar konusunda yetersiz kaldık. Bu bölgelerde emniyete, istihbarata bir takım bilgiler geliyor, valiliklerimiz ve emniyet teşkilatımız bu ihbarların üzerine gidiyor.

Çünkü orada nelerin olduğunu bilmiyoruz. Ama aileler bize bu durumlara müdahale etmediğimiz takdirde devlet nerede diyor. O yüzden biz birileri yazacak çizecek diye gelen ihbarları yabana atmayız. Biz böyle bir sorumluluğun altına manen giremeyiz.

MARMARAY'DAKİ AKSAKLIKTAN BÜYÜK ZEVK ALANLAR OLDU

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'in 90. yılında 153 yıllık rüya olan Marmaray'ı açtık. İlk gün 300 bin yolcu taşındı. Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar Marmaray heyecanını yaşamak üzere İstanbul'a geldi. Marmaray'da bir takım sıkıntılar yaşandı. İlk gün vatandaş askı yerine emniyet frenine asılınca küçük aksaklıklar yaşandı.

Bazıları ise bu durumdan çok büyük zevk aldılar, varsın alsınlar ama ben istiyorum ki; onlar da bir kıtadan diğer bir kıtaya 4 dakika gibi kısa bir zamanda geçmenin keyfini yaşasınlar.


Haber365
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)