Köpekbalığı kansere çare değilmiş!





Eski bakanlardan Kürşad Tüzmen’in köpekbalığı eti yiyerek sağlığına kavuştuğunu öğrenen çok sayıda kanser hastası, soluğu Balıkçı Kenan’da aldı. Marmara’da tutulan köpekbalıklarının etleri hastalara dağıtıldı ancak uzmanlar köpekbalığı etinin kansere iyi geldiğine ilişkin bilimsel bir kanıt olmadığını söylüyor

ESKİ bakanlardan Kürşad Tüzmen’in köpekbalığı eti yiyerek sağlığına kavuştuğu söylendi. Hastalıklarına bilimsel olmayan yöntemlerle çare arayan kanser hastaları ise bu bilgi üzerine İstanbul’daki Balıkçı Kenan’a isimlerini yazdırdı. Geçen hafta Marmara Denizi’nde hamsi ağlarına devasa büyüklükte iki camgöz köpekbalığı takıldı. Bunu duyan kanser hastaları da etini almak için Balıkçı Kenan tesislerine gitti. Biri 1 ton ağırlığında 5 metre uzunluğunda, diğeri 700 kilo ağırlığında 3.5 metre uzunluğundaki iki köpekbalığının etini almak için bini aşkın kanser hastası uzun kuyruklar oluşturdu. 2 gün boyunca Beylikdüzü Yeşilvadi Tesisleri’nde köpekbalıklarını sergileyen Balıkçı Kenan da 1’er kilo et vatandaşlara verdi. Etin nasıl pişirileceği konusunda bilgi aktaran Balıkçı Kenan Balcı, etini köpekbalıklarını derisini ve kafasını mumyalayarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde sergileyeceklerini söyledi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ise köpekbalığı eti tüketiminin yapılması için bilimsel bir temeli olması gerektiğini ifade etti. Kendisinin bu konuda yapılmış herhangi bir çalışmasının olmadığını belirten Prof. Dr. Sungurluoğlu, şunları kaydetti: “Tüzmen’in açıklamalarına göre, bilimsel bir temeli yok. Bu konuyu ciddi olarak araştırmak gerek. Mesela diyebilirsin ki: ‘Benim böbreğim ağrıyordu, elma yedim çok iyi geldi.’ Ancak bunun bilimsel bir temeli olması gerek. Bilimsel araştırma için de yıllar geçmesi gerekir. Benim bu konuda duyduğum bir araştırma olmadı".


Haberturk
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)