Erdoğansız AKP ile Kurulması Düşlenen, CHP Hükümeti Senaryoları


Emperyalizme ve sermayeye koşulsuz hizmet karşılığı iktidara getirilen, Hırsızlığı, yolsuzluğu, din sömürüsünü kullanarak egemenliğini sürdüren faşist tarikatlar koalisyonu dağılma sürecine girmiştir. Ancak bu dağılma ve çözülme sürecinde, işgal güçlerinin Anadolu’dan kaçarken geride kalan ne varsa yakıp yıkmaları gibi, devletin tüm kurumlarını çökerterek, yıkarak gidiyorlar.

AKP diktatörlüğünü bu “son”a getiren, “sofraya birazda ben oturayım, tam zamanıdır” diyerek, özünde bir iktidar yani egemenliği paylaşma kavgasını “cemaat-AKP kapışması”na indirgeyerek, cemaatin teğmenliğine soyunanlar değil, “gezi direnişinde, 29 Ekimde, 10 Kasımda” sokaklara dökülen milyonlardır.

Şimdi Pensilvanya ’nın, Bürüksel in, Washington un karanlık dehlizlerinde Erdoğan sız AKP ile kurulması düşlenen, CHP hükümetinin senaryoları yazılmaktadır.

Bir ülkeyi, bir halkın geleceğini, sabah akşam, gece gündüz yalan söyleyerek çalan, siyasi projenin, yani AKP’nin, bir daha gelmemek üzere gönderilmesi; küresel çetenin, işbirlikçi sermayenin, Pennsylvania, Bürüksel, Washington da çöreklenmiş odakların çıkarlarına, hesaplarına ters düşmektedir.

Bu nedenle ölüm döşeğindeki AKP ye “cansuyu” vererek diriltecek, yükselen toplumsal muhalefetin heyecanını yatıştıracak, direncini kıracak bir “payanda” olarak CHP kullanılacaktır.

Artık tutulacak tarafı kalmayan AKP’ye sağdan payanda bulmak çözüm değil, çözülmeyi hızlandıracaktır. “Sol’dan beslenen” ama sol olmayan bir takviye ile sağın tarihsel çözülüşünün önüne geçme senaryoları piyasaya sürülmüştür.

Y-CHP yönetimi bu ahlaksız projeye “teşne” olduğu bir sır değildir. “Türkiye’de Laiklik tehlikededir diyemem” le başlayan, türbanı okullar ve kamu kurumları yetmezmiş gibi, Gazi Meclisin çatısına asılmasına yadsınamaz katkı koymak, yerel seçimlerde sağ, özellikle AKP den transfer Belediye Başkanı adaylarına öncelik tanımakla süren, ikide bir ABD büyükelçisi ile gizli görüşmeler yapan, Cemaatin koruma müdürlüğünü üstlenen bir Y-CHP vardır karşımızda.

Cumhuriyet yıkıcılığı, Yolsuzluk ve hırsızlıkla özürlü Sağ biterken sağcılık, siyasi dincilik biterken dincilik, halkın ezici çoğunluğu tarafından kabul görmeyen, Amerikancılık ve AB’cilik sevdasına kapılmış Y-CHP kendi ayağına değil, beynine kurşun sıkmaktadır.

CHP tabanının böylesine kirli ve alçakça bir oyunun parçası, dişlisi olmayacağını, sinsi gericiliğin oyununa gelmeyeceğini, Cumhuriyet düşmanları ile ittifaklar kurarak “çözüm” üretmeye kalkışanların oyunlarını bozacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz.

Eğer bu iktidarı Pensilvanya’nın, Bürüksel in, Washington’un kurmayları götürürse, yerine kendilerine daha iyi hizmet edecek birini bulduğu için götürecektir.

Bu nedenle, AKP diktatörlüğünü yıkacak olan yegâne güç, 1920’lerde yedi düvele meydan okuyan, tam bağımsız laik demokratik Cumhuriyeti kuran soylu Türk ulusudur.


YÖNETİM KURULU ADINA:
Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)