Hükümet İstifa

Gericilerce katledilen Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay için, Menemen’de düzenlenen törenin ardından, akşam 18.30’da Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde toplanan Cumhuriyet İçin Güç Birliği bileşenleri Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Gediz Edaş’ın özelleştirilmesi sonrası bu hizmeti Bereket Holding vermeye başladı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almadan işçiyi çalışmaya zorlayan Bereket Holding, ücretleri düşürünce, yol ve yemek paralarını ödemeyince, işçiler iş bıraktı

Ücretlerinin düşüklüğü, yemek ve yol ücretleri ödenmediği için grev kararı alan Disk’e bağlı Enerji Sen’de örgütlü Gediz EDAŞ işçileri de taleplerini dile getirmek ve kamuoyu desteği almak için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeydi.

Yürüyüş kolu önünde bir işçi elinde ayakkabı kutularıyla yürüdü. ‘’ İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, Her yer soygun Her yer Talan, Sendika Haktır, Hükümet İstifa ‘’ sloganları eşliğinde Alsancak Gar’ı önünden başlayan yürüyüş, Kubrıs Şehitler Caddesi, Gündoğdu Meydanı, Alsancak İskelesi, tekrar Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde son buldu.

Cumhuriyet İçin Güç Birliği bileşenleri, Kıbrıs Şehitler Caddesi üzerinden Gündoğdu Meydanı, 1 Kordon’dan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş boyunca, ‘’ İzmir Soyguna Dur De, Her Yer Soygun Her Yer Talan, Hırsız Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Yetmez, Hükümet İstifa, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür ‘’ sloganları atıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüş sona erdi.







Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay
.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)