Hırsızlığa Hayır!

Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ses kaydının internete düşmesi üzerine DİSK, KESK ve TMMOB yürüyüş düzenledi.

Hükümetin istifa etmesini talep eden yürüyüş, İzmir Basmane Meydanı’ndan başladı.

Disk’e bağlı Genel İş Şubeleri Fuar 9 Eylül Kapısı önünde toplandı. Birleşik Metal İş İzmir Şubesi sendika binası önünde toplandı. En önde Türk Bayrağı ile Basmane Meydanı’na geldi.

Basmane’de toplanan emekçiler 17.00’de yürüyüşe geçmek isteyince; polis izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonucu polis barikatı kaldırdı. Emekçiler, Gazi Bulvarı üzerinden Konak yönünde harekete geçti.
Daha önce düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarından farklı olarak, yürüyüş kolunun önü ve kenarının çelik kuvvetce çevrildiği görüldü.Tomalar yürüyüş boyuncahareket halindeydi. Bundan rahatsız olan emekçiler, yürüyüş kolu ile halkın kucaklaşmasını engellediği gerekçesiyle, yürüyüş kolu kenarındaki çevik kuvvet ekiplerinin çekilmesini istediler.

Emekçilerle güvenlik kuvvetleri arasındaki gerginlik, yürüyüş boyunca sürdü. İşçiler yürüyüş boyunca, ‘’Hırsız Tayyip Erdoğan, Hırsızların Hakkından Emekçiler Gelecek, Hükümet İstifa, Gün Gelecek Devran Dönecek, Hırsızlar halka Hesap Verecek ‘’ sloganları attılar. Sık sık ‘’ Hırsız Vaaarrr ‘’ diye bağırıldığı görüldü.
Yürüyüş Konak’taki Merkez Bankası önünde son buldu. Kesk Dönem SözcüsüRamis Sağlam basın açıklamasını okudu. Sağlam, Hiçbir hükümetin bugünkü gibi, rüşvet, talan ve soygun batağı içinde olmadığını, emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden hükümetin, mafyavari yöntemlerle siyaset yaparak, çevresini zengin ettiğini, emekçilerin, soygun ve talanı durduracağını ve hesap soracağını söyledi.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. mafya nin eline dustuk.hangi isi kim alacak, kaca alacak avanta ne kadar olacak nasil odenecek hepsi mafya babasi tarafindan kararlastiriliyor. Olayi hirsizlik boyutuna indirip hafifletmeyin. Gasp var, halkin hakkina tecavuz var. fakir halk guney amerika ulkelerindeki uyusturucu baronlarina nasil baglandi ise bizdede farkli yontemlerle baglandi.orada uyusturucu kullanildi burada din iman. Sonuc ayni.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder