Kriptolu telefonu bile dinlemişler



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde oğlu Bilal Erdoğan'la yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerinin ses kayıtları vardı.


Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısı için saat 11:15′te kürsüye çıkacağı duyurulmuştu ancak toplantı yaklaşık 1 saat gecikmeli başladı.
Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;
Grup toplantımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Grup toplantımıza katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, coşkunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Yarın yani 26 Şubat’ta Hocalı katliamının üzerinden 22 yıl geçmiş olacak. Ermenistan kuvvetleri Karabağ’da maalesef insanlık dışı katliamlara imza attılar. En trajik olanı Hocalı’da yaşandı. 106’sı kadın 83’ü çocuk 613 kişi şehit edildi. Katliamda hayatını kaybedenler Azerbaycan’ın evlatları olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Bu büyük acıyı bizler de yüreklerde yaşıyor, Hocalı’da katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. İstanbul’da Hocalı katliamını protesto eden bir grubun ırkçı slogan atmalarını kınıyorum. Irkçılığın panzehiri ırkçılık değildir. Irkçı söylemlerden herkesin sakınması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.
27 Şubat’ta eski Başbakanlarımızdan değerli bir siyasetçi ve bilim insanı Necmettin Erbakan üç yıl önce bir 27 Şubat günü hakka yürümüştü. Merhum hocamızı da rahmetle yad ediyor, dua ediyoruz.

28 ŞUBAT HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK
Bu hafta Cuma günü, bir kara günün, demokrasi tarihimizdeki kara bir lekenin yani 28 şubat müdahalesinin 17’nci yıl dönümüne ulaşıyoruz. 28 Şubat sadece siyaseti seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza memurlara öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacak. 28 Şubat müdahalesi 2001 krizinin oluşumuna hazırladığı zeminle Türkiye’nin kazanımlarını heba eden bir girişim olarak hafızalardan silinmeyecek.

YENİ BİR DARBE GİRİŞİMİNE OMUZ VERİYORLAR
Yargıdan daha önce aziz milletimiz bu müdahaleyle ilgili kararını verdi. Sorumluları gördü. Vicdanında onların hepsini mahkum etti. Meselenin üzücü tarafı şudur, milletimize bu zulmü yapanlar aslında sokağa dahi çıkacak yüzlerinin olmaması gerekir. Ağır bedeller ödetenlerin aynaya baktıklarında yüzlerinin kızarması gerekir. Ancak özellikle bugünlerde işte bu kişilerin, çevrelerin, bırakın yüzlerinin kızarmasını utanmazca yeni bir darbe girişimine omuz verdiklerini görüyoruz.
Aynı medya, aynı manşetlerle bir kez daha demokrasiye karşı saldırıya geçti. Aynı yazarlar aynı edepsizlikle milli iradeyi aşağılamaya başladı. 28 Şubat’ın malum iş veren örgütleri pişkinlik içinde son darbe girişimine destek vermeye, bedel ödetecek adımlar atmaya başladı. Bu ülkede defalarca darbe yaşamış, darbenin yanında yer almış, destekler tarihlerine kara bir leke olarak yapışmış partilerde bir kez daha eğilmeye başladı.

Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)