Mustafa Kemaller Yenilmez!

Vardiya Bizde İzmir Platformu, her hafta Cumartesi günü saat 13.00’de Konak’ta Tariş Satış Mağazası önünde düzenlediği ‘’Sessiz Çığlık’’ eyleminin 74.’sünü gerçekleştirdi.

Etkinlik her hafta olduğu gibi Andımız okunarak başladı. Kara Harp Okulu 74 Mezunları adına Emekli Albay Hasan Zeki Sungur açış konuşmasını yaptı.

İzmir Latife Hanım Grubu sözcüsü Engin Demirkollu Sarıkartal, cezaevinde yatmakta olan Emekli Korgeneral Hayri Güner’in gönderdiği mektubu okudu.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bornova Şubesi Başkanı Emekli Binbaşı Çetin Köker bir konuşma yaptı.Köker, Özgürlük, eşitlik, bağımsızlık ve toplumsal sorunların çözümü için sıkı çalışmak, dirençli mücadele etmek gerektiğini belirtti.

İçinde bulunulan durumun anlaşılabilmesi için, emperyalizmin ne yapmak istediğinin kavranılması gerektiğini söyledi. Mustafa Kemal’in, ‘’ Emperyalizmin elinde bir kuş gibi ölmektense; atalarımızın evlatları olarak vuruşa vuruşa ölmeyi yeğleriz ‘’ sözüne dikkat çekti.

Çetin Köker, ‘’ Hepimiz birer Mustafa Kemal olmalıyız. Bu ülkede Mustafa Kemaller yenilmez. Bireysel kurtuluş yok. Toplumsal kurtuluş var ‘’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Vardiya Bizde Platformu basın açıklamasını Cihan İnceleme yaptı. Önümüzdeki hafta yine aynı ve gün ve saatte alanda buluşulması istemiyle eylem sona erdi. Basına birlikte poz verildi.








Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)