Karanlığa İnat, Yaşasın Sanat!

Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), AKP Hükümeti’nin hazırlattığı Türkiye Sanat Kurumu ile Sanatın Desteklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’na (TÜSAK) ilişkin basın açıklamasını, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yaptı.
Cumhuriyet İçin Güç Birliği, sanat dernekleri ve sendikalarının destek verdiği etkinlik, bale sanatçılarını yaptığı kısa bir gösteri ile başladı.
Basın açıklamasını, TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer yaptı.
Kamuoyunun ve sanat emekçilerinin görüşü alınmadan, kültür ve sanat kurumlarının geleceğini olumsuz etkileyecek yasa tasarısı hazırlandığını belirten Gökalpsezer, ‘’ Önce böyle bir çalışma yok dendi, sonra da sanat emekçilerine dayatıldı ‘’ dedi.
TÜSAK’ın, başta Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestrası olmak üzere devlete bağlı sanat ve kültür kurumlarını yok etmeye yönelik tasarı olduğunu vurgulayan Hale Gökalpsezer, kurumlar ve sanat emekçileri itibarsızlaştırılarak, dünyada başka bir örneği olmayan sözde yeni bir modelin dayatıldığını söyledi.
Hükümetin, Cumhuriyetle var olan bu kurumlarla, kısaca Cumhuriyetle hesaplaşma içinde olduğunu vurguladı.
Konuşması, ‘’ Karanlığa İnat, Yaşasın Sanat ‘’ sloganıyla kesildi. TÜSAK’ı tanımadıklarını, verdikleri mücadele ile aslında Türkiye’nin aydınlık geleceğine sahip çıktıklarını belirtti.
Halkımızı, sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya, TÜSAK’a karşı verilecek mücadeleyi desteklemeye davet etti.






Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)