Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Hakkı

Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Hakkı

İşçi Partisi, Tayyip Erdoğan’ın İzmir Mitingi düzenlediği gün, Konak İskelesi üzerindeki Port Restoran’da, Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey’in katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Foça’daki seçim çalışmalarından gelen İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hüseyin Tugay Şen ve Hasan Basri Özbey, Gündoğdu Meydanı’ndaki miting nedeniyle yollar kapalı olduğundan; 1 saat gecikmeyle salona ulaştı.

Etkinliğe, davetli olan oda, sendika, demokratik kitle örgütleri temsilcileri, parti üyeleri, belediye başkanı ve meclis üyesi adayları yoğun katılım gösterdi.

Açış konuşmasını Hasan Ali Kızılırmak yaptı. Konuşmasına gecikme nedeniyle katılımcılardan özür dileyerek başlayan Kızılırmak, toplantıya katılan örgütleri ve temsilcilerini tanıttı. ‘’Mücadelemiz, milli hükümetin kurulmasıyla taçlandırılacaktır’’ dedi.

Sözü Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey aldı. Konuşmasına, İP Genel Başkanı Doğu Perincek, parti yöneticileri, asker ve aydınların özgürlüklerine kavuşmalarından duyduğu memnuniyetle başladı. Foça’ya gitmeden önce, adaylarının belediye başkanı olacağından emin olduğunu, Foçalılarla yapılan görüşmeler sonrası, inancının daha da kesinleştiğini belirtti. ‘’Siz, Ergenekon Davası’ndan tutuklu yurtseverlerin özgürleşmesinin mimarlarısınız. Tahliye kararlarının altında hakimlerin imzası olabilir. O imzalar göstermeliktir. Asıl imzayı sizler attınız. En kısa zamanda Balyoz ve Askeri Casusluk davalarından içeride olanları da birlikte özgürleştireceğiz’’ dedi. Vatan olmadan demokratik kitle örgütü olamayacağına vurgu yapan Özbey, Türkiye’yi Atatürk’te birleştirmek için, İP’i seçimlerde daha da güçlendirmek gerektiğini söyledi.
Son konuşmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hüseyin Tugay Şen yaptı.

Gündoğdu Meydanı’nı işaret ederek, ‘’ Orada 1414 proje açıklanıyor. Projeleri, İzmir’i bilmeyen bir Amerikan şirket hazırladığından, projelerde İzmir yerine Pekin fotoğrafları kullanılmıştır. Türk kelimesini kullanmaktan kaçınan AKP, sözde Gavur İzmir’in, Türkleştiği yıl olması nedeniyle; 1414 proje açıklama gereği duymaktadır. Program açıklayan ilk aday benim. Programımızı oda, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileriyle oluşturduk. Diğer adaylar bizden kopya çekiyorlar. Her semte ana okulu, semtlere sağlık hizmeti götürülmesi, tüm öğrencilerin toplu taşımdan ücretsiz yararlanması, şehrin ulaşımının metro ve deniz yoluyla sağlanması, taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesi programımızdadır. Ben sizi oy vermeye değil, şehri birlikte yönetmeye davet ediyorum ‘’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Tüm ilçe belediye başkan adaylarını ve danışmanlarını tek tek açıkladı.

Etkinlik, 23 Mart 2014 tarihinde saat 14.00’te Doğu Perinçek’in katılacağı mitingin duyurusuyla son buldu.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)