Örgüt Arkadaşlarımı Getirin!

İzmir Vardiya Bizde Platformu’nun Konak Tariş SATIŞ Mağazası önünde her Cumartesi saat 13.00’de düzenlediği ‘’Sessiz Çığlık’’ eyleminin 87.cisi’nin konuşmacısı Yazar Ergun Poyraz idi.

Ergenekon Davası nedeniyle 2420 gün cezaevinde tutulduktan sonra, 11 Mart 2014 tarihinde tahliye edilen Poyraz, Odatv’den Sabriye Aşır ile yaptığı röportajda, mahkeme heyetine ‘’Niye benim örgüt arkadaşlarımı almıyorsunuz da burada tanımadıklarımla beni yargılıyorsunuz? diye sorduğunu belirtir.

Poyraz yine heyete, ‘’Kitaplarımı örgüt dağıttı diyorsunuz. Kabul ediyorum. Buradakiler benim örgüt arkadaşım değil. Örgüt arkadaşlarımı getirin. Alfa Dağıtım kitaplarımı dağıttı. Sahibi AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak’’ diyerek olayın trajikomikliğine vurgu yapar.

Poyraz, Sabriye Aşır’a, ‘’Tansu Çiller de Başbakandı; evinin en ücra köşesinde mayosuyla güneşleniyordu, gazeteciler fotoğraflarını çektiler, en mahrem konuşmalarını yayınladılar. Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde karısının en mahrem ilişkilerine kadar yayınlandı. Yayınlayanlar ödüllendirildi. Peki Tayip Erdoğan döneminde? Emine Erdoğan ile ilgili en ufak yazı yazana ’Mahremimize girdiler’ diye Tayip oradan bağırınca, hepsi hak veriyor. Peki oradakiler Başbakan ve Cumhurbaşkanı karısı değil miydi? Cumhurbaşkanı ve Başbakan karısı sadece Emine Erdoğan mı? Peki o zaman övünülecek, ödül alınacak haberler, şimdi neden iğrenç kabul ediliyor? İşte Ergenekon Operasyonu…’’ diyerek operasyonun böyle bir basın yaratmaya hizmet ettiğine vurgu yaptı. ‘’Ergenokon Davası’ndan serbest bırakılan askerlerin nerdeyse Tayyip’in elini öpecek duruma getirildiğini belirten Ergun Poyraz, İzmir 87. Sessiz Çığlık’ta konuştu.

Eylem Andımız’ın okunmasıyla başladı. Amerika’da Sessiz Çığlık eylemi düzenleyicilerinden İlknur Hanım da kısa bir konuşma yaparak, eylemlerinin son asker çıkıncaya kadar süreceğini belirtti.

Poyraz, davanın düzmece olduğunu, ileri sürdükleri iddiaları çürüttüğünü, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile ilgili yazılan kitaplarının belgelere dayandığını, bu davaların ABD ve AB’nin istemleriyle açıldığını, bu istemlerinin yaşam bulmasının önünde engel olabileceklerin, bu dava ile içeri tıkıldığını söyledi.

Eylem, birlikte çekilen fotoğrafların ardından, önümüzdeki hafta buluşma dilekleriyle son buldu.




Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)