Şirinyer’den Tutsak Eserler!

Sergi Alsancak Aphrodisias Sanat Merkezi’nde, 27.05.3014 tarihinde saat 18.00’de açıldı.
Etkinlik, ‘’Şirinyer Tutsak Eserler Sergisi’’ olarak İzmir’de 3. kez düzenlendi. 27 Mayıs-6 Haziran arasında halkımıza açık olacak.

Sergi, yaşamını yitiren Dz. Kur. Kd. Albay Murat Özenalp’e ithaf edildi.

Ergenokon, Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarıyla tutuklanan askerlerin ne kadar iyi eğitim aldıklarını gösterircesine muhteşemdi.

Süreç, kumpasla cezaevinde tutulan askerlerimizin yazdıkları kitap ve şiir, çizdikleri resim, yaptıkları el işleriyle kendilerini topluma daha iyi tanıtmalarını sağladı.

Şirinyer Tutsakları haklarında açılan ithal davaları, Türkiye Cumhuriyeti’ne bugüne kadar yaptıkları hizmetin bir madalyası olarak görüyor. Suçsuz olduklarını, tuvaller üzerine yaptıkları sessiz çığlıklarıyla duyurmaya çalışıyorlar.

Sergi açılışı için verilen kokteyle, Yazar Ergun Poyraz, Ulusal Eğitim Derneği yöneticileri, Avrasya Etnografya Vakfı İzmir Temsilcisi Adnan Boğa, Aktivist Sanatçılar İzmir Temsilcisi Ümit Yaşar Işıkhan, Atatürk resimleri çizen Ressam Nur Benlioğlu, Dr. Yazar Bülent Keçik, emekli askerler ve yakınları katıldı.








Haber ve fotoğraf Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)