CHP'de Emek Platformu Basın Açıklaması‏


Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olarak; adını, sanını bilmediğimiz ve dinci cenahtan birini, Ekmelettin İhsanoğlu’nu; tek seçici olarak önermesine karşı: CHP’de Emek Platformunun basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamadır.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Kılıçdaroğlu CHP’nin oylarının seçimi kazanmaya yetmeyeceğini; bu nedenle muhafazakar seçmenden de oy alacak bir aday çıkarmanın daha doğru olacağını” söyleyerek; siyasi kamuoyunda bilinmeyen ama emperyalist mahfillerin istediği: atadan cumhuriyet ve Atatürk karşıtı Ekmelettin İhsanoğlunu CHP’nin adayı olarak açıkladı.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adayını, tüm toplumsal katmanların görüşlerini alarak; bir anlamda halkın uzlaşısıyla aday tespit edeceklerini söylemesine rağmen sonundaparti kitlemize ve parti organlarına karşın her zaman yaşamsal kararlarda olduğu gibi yine kapalı kapılar ardında belirledi.

Kılıçdaroğlu parti adına tek seçisiyse; neden onca parti ve kitle örgütü temsilcisiyle görüşme yaptı? Neden Parti kitlesine sormadan, parti organlarına danışmadan; partililerin tanımadığı laiklik karşıtı, bir kişiyi aday gösterdi?

Bu yanlış tavrıyla aynı zamanda Kılıçdaroğlu, halkımızın yüzde seksenini, partimizin yüzde doksanını oluşturan emekçi çoğunluğa dayanmadığını, güvenmediğini gösterdi. Bu bağlamda emekçileri sürekli olarak,sermaye sınıfının kendi safında; muhafazakar sağ unsurlar olarak göstermesini, kabullendiğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle Kılıçdaroğlu hizbi, parti politikalarını hep güçlü gördüğü işbirlikçi sermaye sınıflarına ve onların bağlı olduğu emperyalist mahfillerin istekleri doğrultusunda belirlemektedir. Cumhurbaşkanlığı adaylığının belirlenmesinde de bu güçler belirleyici olmuştur…

CHP li emekçiler olarak, emek karşıtı; emperyalist mahfillerin belirlediği adayı: kesinlikle parti adayı olarak kabul etmiyoruz!

Vakit kaybetmeden parti ilkelerine ters düşmeyecek, emekten yana halkçı; yeni bir adayın demokratik biçimde önerilmesini istiyoruz!

Sayın Kılıçdaroğlu; emekçilerin, dolayısıyla SOL’un kitabında; sınıf bütünlüğünün dışında, etnik bölücü Kürtçülüğe ve mezhep ayırımcılığına: kesinlikle yer yoktur!

Emekçilere karşı, partili emekçilere inat; emperyalizmin gayya kuyusunda, denize düşen yılana sarılır hesabı, Kürtçülüğe ve dinciliğe sığınarak ilkeli sol politikalar yapılamaz Kılıçdaroğlu! Diyarbakır’a giderek, açılıma yani ülkenin bölünmesine yasal çerçeve getirilmesini savunmanız ve partinin 1930 ların yani Mustafa Kemallerin partisi olmadığını söylemeniz: ülke ve parti düşmanlığından başka bir şey değildir.

CHP tarihinde böylesi bir parti yıkıcılığı, antidemokratiklik ve parti ilkelerine aykırılık ilk kez yaşanıyor! Bu nedenle biz partili emekçiler olarak; Kılıçdaroğlu ve kliğini protesto ediyor,derhal istifa etmelerini ve Mustafa Kemalin koltuğunu terketmelerini istiyoruz. 24 Haziran 2014

CHP’de Emek Platformu Adına Dönem Sözcüsü
Hasan Fehmi Mavi
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)