Atatürk’ün Öğretmeni!


Nur Benlioğlu. köy enstitüsü mezunu öğretmenin kızı. Kendisi de emekli Fransızca öğretmeni.

Emekli olduktan sonra Narlıdere Resim Atölyesi’ne devam ederek, ilkelerine gönülden bağlı olduğu Atatürk’ün resimlerini çizmeye başladı.

Çizdiği Atatürk resimleriyle katıldığı yarışmalardan; pek çok eseri, mansiyon aldı ve sergilenmeye değer bulundu.

Benlioğlu ilk kişisel sergisini ülke bağımsızlığımızın ilanın yıldönümü olan 30 Ağustos’ta, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde açtı.

Açılışı, kültür ve sanat etkinliklerine önem veren ve sanatçılara desteği görev bilen, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yaptı.

Nur Benlioğlu, ‘’Böyle Bir Sevda Atatürk’’ adını verdiği resim sergisinde, aynı başlıklı, kendi yazdığı şiiri seslendirdi. Şiirini gözyaşlarıyla sonlandırdı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ‘’Siz yaptığınız resimlerle, bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilkelerini unutturmuyorsunuz. Bize düşen görev sanatçı ve aydınlarımıza daha fazla fırsat yaratarak, gençlerimizin aydınlanmasını sağlamaktır’’ dedi.

Benlioğlu’nun, sanat müziği korosundan arkadaşları Udi İsa Akgöl ve Solist Gülay Özçelik, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Sanatçılar birlikte seslendirdikleri eserlerle izleyicileri duygulandırdı.
Kokteyle, ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm ve Urla ADD Başkanı Ali Yanar, Avrasya Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Adnan Boğa, Yatağan’ın yüz aklarından Prof. Dr. Ayhan Çıkın, Ulusal Eğitim Derneği ve Disk Genel İş temsilcileri katıldı.

Sergiyi, 30 Ağustos-6 Eylül 2014 tarihleri arasında Urla AKM’de ziyaret edebilirsiniz.

Üretken kişiliğe sahip Benlioğlu, 2. kişisel sergisini Kasım 2014’te, Narlıdere’de açacağının duyurusunu yaptı.
Sergiye katılan grup, Zafer Bayramı için Urla Belediyesi ve ADD’nin düzenlediği meşaleli yürüyüşe katıldı.
Daha sonra gittikleri çay bahçesinde; sanatçılar İsa Akgöl ve Gülay Özçelik ile birlikte türkülerimizi seslendirdiler.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)