Fethullah Gülen Kanada'ya mı kaçıyor?



Hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen'in, Amerika'nın iade ihtimaline karşı Kanada'ya kaçmayı planladığı iddia edildi. Kanada'ya kaçan eski TSK imamının, Gülen için Toronto'da yer baktığı da öne sürüldü.

Fethullah Gülen'in, Amerika'nın iade ihtimaline karşı, kaçmayı planladığı iddia edildi.

Hakkında terör örgütü kurmaktan yakalama kararı çıkartılan Gülen'in, gideceği ülkenin de Kanada olduğu öne sürüldü.

Kanada'nın Türkiye ile suçlu iade anlaşması bulunmuyor. Ülke bu yüzden seçildi. Sabah gazetesinin haberine göre, güvenlik birimleri Gülen'in kaçması için gerekli işlemleri de deşifre olunca Kanada'ya kaçan hareketin TSK imamı H.Ö.'nün yaptığını tespit etti.

Gülen ile ilgili kırmızı bülten çalışması sürerken, eski TSK imamının da Gülen için Toronto kentinde yer baktığı belirlendi.

Gülen'in kaçışı için ilk olarak Güney Afrika düşünüldü. Sabah'ın haberine göre, Güney Afrika'da bir sivil toplum örgütü yöneticisi Başbakanlık'a gönderdiği mektupta, "Paralel Yapı elemanları Fethullah Gülen'in ülkeye sığınması için nabız yokluyor" dedi. Ancak yaşanan son gelişmeler üzerine Güney Afrika seçeneğinden vazgeçildiği ifade edildi. Tuncay Güney'in yanı sıra Türkiye tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan birçok kişinin saklandığı Kanada'nın Gülen için daha güvenilir bir yer olduğuna karar verildi.

Ulusalkanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)