İsveç'te aynı gün ikinci cami saldırısı



İslam ve yabancı düşmalığının yeni merkezi İsveç oldu. Eskilstuna kentinde önce bir camideki cemaat diri diri yakılmak istendi, ardından bir başka cami saldırıya uğradı

İsveç'in Eskilstuna kentinde dün gece bir caminin daha saldırıya uğradığı belirtildi. Aftonbladet gazetesine açıklama yapan polis, önceki gün öğle saatlerinde Eskilstuna kentinde bir caminin kundaklanmasının ardından aynı gece bir başka caminin daha saldırıya uğradığını söyledi. Polis, gece kimliği henüz tesbit edilemeyen kişi tarafından camı kırılan caminin, öğle saatlerinde kundaklanan camiye çok yakın olduğunu açıkladı. Namaz sırasında meydana gelen ilk saldırıda 5 kişi yanık ve zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Demokrasiye saldırı

İsveç'te ırkçılık ve yabancı düşmanlığı üzerine çalışmalar yapan Expo Vakfı'nın araştırmasına göre, bu yıl İsveç'teki camilere karşı en az 12 saldırı düzenlendi. Expo'nun editörü Daniel Poohl, camilere giden kişilerin saldırıları her zaman yetkililere bildirmediklerini kaydetti. İsveç Başbakanı Stefan Löfven saldırıyı kınadığını belirterek şunları kaydetti: "Saldırı sadece göçmenlere yönelik değil aynı zamanda demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Bu tür saldırılara bir son vermek için tüm birimlerimiz harekete geçti."


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)