Karayılan: "Öcalan Nisan ayında PKK kongresine katılacak"



''Öcalan serbest bırakılacak''

Öcalan 2015 Nisan'ında serbest kalacak. Açıklama PKK'nın üst düzey isimlerinden biri olan Murat Karayılan'dan geldi. "Öcalan Nisan ayında yapılacak PKK kongresine katılacak" diyen Karayılan, AKP'nin adım atmaması halinde silahlı eylemlere yeniden başlayacaklarını söyledi.

AKP - PKK müzakereleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vermiş ve yeni Türkiye vurgusu yapmıştı.

Erdoğan'ın bu sözlerine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan açıklık getirmişti. Akdoğan "Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik" demişti.

Önce İmralı adasında Öcalan ile ardından Yalçın Akdoğan ile ziyaretler yapan HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder, dikkat çekici bir söz söylemişti.

Erdoğan, Akdoğan ve Önder'in ima ettikleri ayrıntıyı PKK'nın üst düzey isimlerinden Murat Karayılan açıkladı. Karayılan, Abdullah Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12'nci kongresine katılacağını öne sürdü, "müzakereler sürüyor" dedi.

Karayılan müzakerelerde herhangi bir adım atılmaması durumunda 2015 seçimlerinden önce terör saldırıları yeniden başlayacaklarını da söyledi.

Karayılan, Öcalan'ın AKP'ye verdiği tasarının ayrıntıları da anlattı. Buna göre, hakikatleri araştırma komisyonu kurulmasını isteyen Öcalan, 15 Şubat'ta bu komisyonla konuşacak, 15 Mart'ta silahlı mücadeleyi durduracak, 15 Nisan'da da PKK kongresinde çeşitli kararlar alacak.

Şu anda silah bırakmayı düşünmediklerinin altını çizen Karayılan, kongreye açılım amacına ulaşırsa Öcalan'da katılacak. Orada alınacak kararı uygularız. Öcalan bunları tasarıda belirtilmiş" dedi.


Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)