Oy pusulasında AKP ve CHP, MHP ile de HDP yan yana



7 Haziran’da yapılacak seçiminin oy pusulasında AKP ve CHP, MHP ile HDP yan yana yer aldı

Mİlletvekili seçimine katılacak partilerin oy pusulasındaki yeri YSK’da çekilen kurayla belirlendi. İlginç bir tesadüf sonucu şu anda Meclis’te temsil edilen partiler oy pusulasında birbirini takip etti. MHP 18, HDP 19, CHP 22, AKP ise 23’üncü sırada yer aldı.

Kura çekiminde kamuoyunu uyaran Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, “Seçimler siyasi partiler eliyle şeffaf olarak yapılmaktadır. Siyasi partiler sandıklara sahip çıkmalı, partili üyeleri eğitip göndermelidir” diye konuştu.

Haziran’daki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen kurayla belirlendi. Oy pusulasında AKP ve CHP, MHP ile de HDP yan yana yer alacak. Kura çekimine göre sıralama şöyle oldu: 1- Hür Dava Partisi, 2- Doğruyol Partisi, 3- Millet ve Adalet Partisi, 4- Anadolu Partisi, 5- Halkın Yükseliş Partisi, 6- Hak ve Özgürlükler Partisi, 7- Büyük Birlik Partisi, 8- Komünist Parti, 9- Demokratik Gelişim Partisi, 10- Muhafazakar Yükseliş Partisi, 11- Millet Partisi, 12- Hak ve Adalet Partisi, 13- Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 14- Merkez Parti, 15- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, 16- Halkın Kurtuluşu Partisi, 17- Liberal Demokratik Parti, 18- Milliyetçi Hareket Partisi, 19- Halkların Demokratik Partisi, 20- Saadet Partisi, 21- Genç Parti, 22- Cumhuriyet Halk Partisi, 23- Adalet ve Kalkınma Partisi, 24- Demokratik Sol Parti, 25- Yurt Partisi, 26- Demokrat Parti, 27- İlk Parti, 28- Hak ve Eşitlik Partisi, 29- Türkiye Komünist Partisi, 30- Vatan Partisi, 31- Bağımsız Türkiye Partisi. Bu aradaYSK Başkanı Sadi Güven, siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin kura çekiminde, seçimlerin şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde yapıldığını belirterek, “Seçimler siyasi partiler eliyle şeffaf olarak yapılmaktadır. Siyasi partiler sandıklara sahip çıkmalı, partili üyeleri eğitip göndermelidir” dedi..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)