Kaçan teröristler Kandil için Cehennem dedi



Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 24-25 Temmuz 2015 gecesi TSK’nın Kandil’e yaptığı ağır hava operasyonlarından sonra fırsat bularak PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 3 teröristin ifadeleri ortaya çıktı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 24-25 Temmuz 2015 gecesi TSK’nın Kandil’e yaptığı ağır hava operasyonlarından sonra fırsat bularak PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 3 teröristin ifadeleri ortaya çıktı. Örgütte anlatıldığının aksine Türkiye’de askerler tarafından çok iyi karşılandıklarını ifade eden teröristler, arkadaşlarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Terör örgütü PKK’ya mensup 3 kişi, 28 Temmuz 2015 tarihinde Şemdinli ilçesi yakınlarında silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Gözaltına alınan teröristler, yaptıkları açıklamalarda çelişkilerle dolu yıllar geçirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Daha önce çok kez kaçmayı düşündük. Bizlere söylenenlerde çok çelişkiler vardı. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Dağda yaşam ve insanlık adına hiçbir şey kalmamış. İnsan ancak bir şeyin içine girdiği zaman elinden kaçırdığı şeyin değerini daha iyi anlar. Bizler, içine girdikten sonra terörün iç yüzünü gördük ve çok pişman olduk.”

‘PKK’DAN KAÇMAK İSTEYEN YÜZLERCE ÖRGÜT MENSUBU VAR’
PKK’nın elebaşlarının İran ve Irak ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen teröristler, “Kamptayken ‘Türkiye’ye teslim olduğunuzda size işkence yaparlar, her türlü cezayı verirler, hatta asarlar’ deniliyordu. Ancak teslim olduğumuzda tam tersi bir şekilde karşılandık. Bunun gibi bin türlü yalan üretiyorlar. KDP’nin amacı, PKK’dan kaçanları kendisi için kullanmak ve çalıştırmak. KDP’nin elinde PKK’dan kaçmak isteyen yüzlerce örgüt mensubu var. Onlar, böyle iyi karşılanacaklarını bilseler hemen teslim olurlar. İyi ki gelmişiz. Burası cennet. Cehennemden kaçtık geldik” açıklamalarını yaptı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)