Hayaller uyku hayatlar iş!

Ey insanlık dünyevi konulardan konuşacak olunca en çok sevdiğimiz şeylerin arasında hatta ‘bağzı’larımız için en ön sırada olan şeyin adı ‘uyku’dur.

Yoğun çalışma temposu özel sektörlerin vazgeçilmez kabusuyken özellikle büyükşehirlerde trafik, yaz aylarında ter kokusu, stres derken en önemli ihtiyaç uyku!

Her sabah yolda, iş yerinde, trafikte hatta radyoda hemen hemen herkesin şikayet ettiği ‘yeterince uyuyamıyorum’ serzenişlerine kulaklar aşinayken kendinizi de bu serzenişin tam anlamıyla kendisi olarak görüyorsanız daha çok uyumanın yollarını bulun!

Bilim insanlarının dile getirdiği uyku saatleri, kişinin uyku ihtiyacı listesini asla ve kat’a kendinize uygun bulmuyor ve kendinizi küçük bir mayışkan ilan ediyorsanız bu yazı size yeni bir bilgi deposu demek!

Yapılan araştırmalar kişilerin uyku pozisyonunda karakterlerini ortaya koyduğunu söylüyor. Sevgili uykuseverler bakın bakalım siz uykuda hangisisiniz?


1- Bir Direkten Farksız!

Yatağı yerinden kaldırsalar bir direğe benzenecek bu pozisyonda uyuyan kişiler çift özelliği kendi bünyelerinde barındırıyor! Yapılan çalışmalar sonucu eller yanda sağa ve ya sola dönüş pozisyonunda uyuyan kişilere ‘sosyal kelebek’ deniyor.

Eğer bu şekilde uyuyorsanız;

– Çevrenize kolay güveniyor, tanımadığınız insanları bile kendinizle kıyaslaran saf bir tarafınız var. Bu saf tarafsa sizi iyi bir insan yapmanın yanı sıra bazı durumlarda mutsuz kılıyor çünkü bol bol hayal kırıklığına uğruyorsunuz.

– Sağlık açısından bu pozisyonda uyumaksa omurgayı dik tuttuğundan sırt, bel ve omurga ağrılarınızın az olduğunu söylemek mümkün.


2- Çayda Çıra Pozisyonu!

Eyyy uyurken sağa ve ya sola dönük olduğu farketmeksizin elleri serbest bırakan mayışkan senin adın ‘yenilik’ ve ‘şüphe’! Pek mühim araştırmalar sonucu bu pozisyonda uyuyan kişiler bir çok özelliğe sahip olabiliyor.

Eğer bu şekilde uyuyorsanız;

– Yenilik sizin adınız! Yeni fikirler, yeni yerler, yeni bir hayat sizin vazgeçilmeziniz.

– E bu kadar yeniliği barındıran bünyenin kuşku ve şüpheciliği barındırmadan yaşaması na mümkün!

– Hedef varsa yüksektir, hele hele ikna olunursa o zaman vay o hedefin haline! Yapılan araştırmalar bu pozisyonda uyuyan kişilerin hedeflerinde zirveyi görmek için sadece ‘ikna’ olmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

– ‘Hata varsa var pişmanlık olmaz’ fikrini tamamen benimseyen bu arkadaşlar aldıkları kararın sonucuna tamamen katlanıyorlar!

– Gel gelelim Çayda Çıra mide yaktırıyor. Bu pozisyonda uyuyan kişilerde en sık görülen hastalıklar mide asidinin yükselmesi ve uyku apnesi olarak belirlendi.


3- Esas Duruş (Temsili)

Esas duruşta uyuyabilen kişiler soğuk ve sakin olmalarıyla biliniyorlar. Malum pozisyon sırt üstü yatış pozisyonunda eller yanda uykudan hazır ol komutunu almışçasına esas duruştur.

Eğer bu şekilde uyuyorsanız;

– Soğukkanlı ve sakin duruşundan ödün vermeden hayata devam eden kişilikler imiş. Ayrıca esas duruş pozisyonunda uyuyan kişilerin iyi bir lider, amir önder olabilme özellikleri de bünyelerinde barınıyor.

– İyi bir lider olabilirsiniz ama sağlıklı asla! Bu pozisyon sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Araştırmalara göre bu pozisyonda yatanların horlamarında artma, uyku apnesinin azması ve kötü bir uyku gibi sorunları ortaya çıkıyor.


4- Kendimden Geçtim Sana Geliyorum

Sırt üstü uyurken eller ayaklar serbestse eğer sempatik tam manasıyla sizin adınız!

Eğer bu şekilde uyuyorsanız;

– Sevecen, arkadaş canlısı, dinleyen, insan sever gibi özellikleri bünyesinde barındıran bu kişilerin adı ‘iyi dost’tur.

– Zor durumda olanların Hızır’ı olma özelliğine sahip olan bu arkadaşları koruma ve kollama derneği açılabilir.

– Fazla iyilikten maraz doğar misali bu kişilerin etrafındakilere faydası çok kendilerine de zararı. Bu pozisyonda uyuyan kişilerin uyku apnesi, nefes darlığı ve bunların getirdiği hastalıklara yakalanma ihtimali çok yüksek. Ne derler ‘kötülerinsin sen dünya’


5- Amerikan tipi teslimiyet!

Yüz üstü eller yanda yatış pozisyonuna sahip olan kişiler sanılanın tam aksine dışa dönük ve atılgan özelliklerine sahip imiş.

Eğer bu şekilde uyuyorsanız;

– Heyecan sizin göbek adınız! Atılgan ve girişkenlik özelliğiniz heyecanınızdan ileri geliyor.

– Bu heyecanın altında yatan eleştirmen tarafı da cabası! Muhteşem bir eleştirmen olan bu arkadaşlar dışa dönük ruh hali içinde yerli yersiz eleştirilerde bulunurken eleştirdikleri kişi kendileri de olsa asla vazgeçmiyorlar.

– Stresi yoğun yaşamalarının yanı sıra da gizli bir duygusallık içeren bu bünyelerde kalp, sinir vb hastalıkların olma ihtimali yüksek kabul ediliyor. Bu pozisyonda uyumanın tek karı ise sindirim sistemine dost olması.


6- Hiçbiri / Hepsi!

İşte tam bir mayışkana göre bir yanıttır bu ki o hiçbiri ya da hepsi metropolden, işten, yorgunluktan ve ağır sorumluluktan ileri gelmekte… Zira ‘Nasıl uyuduğum değil nasıl uyuyacağım?’ önceliğim diyorsanız sizlere kolay gelsin.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)