Zaferin Gençliği...


Zaferin Gençliği Çanakkale’de çocuk yaşta şehit olan atalarımız, memleket aşkını her türlü aşkın önünde tutarak idama yürüyen üç fidandır, Gezi’nin onurlu ağaç çocuklarıdır. Sadece yaşlarla ifade edilen değil, hayatın ruhunu, akıp giden zamanın olanaklarını, teknolojiyi ve doğayı fark eden bir ruh gençliğidir. Onlar bilimde, sanatta, felsefede ismi dünyada anılacak bugünün çocuklarıdır.

Zaferin Gençliği, bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla ayaktadır. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet için, hapislerde gençlerini çürütmeyen, sokaklarda gençlerini öldürmeyen, kendi halkının çocuklarını açlıktan ve yoksulluktan kırmayan, eğitimsiz ve işsiz bırakmayan müreffeh bir Cumhuriyet için ayaktadır.

Kurtuluş Mücadelesi ruhuyla, 26 Ağustos Afyon şafağındaki devrimci ruhla ayaktadır gençlik. Türkiye’nin barış ve huzur dolu aydınlık şafağına varacak güçle yarınlara koşmaktadır!

Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir!” diyerek eserin asli sahibi olarak gençliği tayin etti. Bugünün karar-vericileri, bugünün konum sahipleri, bugünün idarecileri peki ya sizler bu memleket koşucularını ne zaman fark edeceksiniz? Gözlerinin, akıllarının ve yüreklerinin içi parlayan gençlere ne zaman güveneceksiniz? Ne zaman Zaferin Bilgeleri olacaksınız!?

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)