Türkiye’ye her gece 100 militan giriyor



Reyhanlı ve Cerablus sınır kapılarından her gece yaklaşık 100 militanın göçmen görünümünde Türkiye’ye kaçtığı açıklandı. Rus yetkili Andrey Kartapolov, Türkiye sınırında düşürülen İHA’nın Rusya’ya ait olmadığını açıkladı

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Cerablus’tan terör örgütü IŞİD militanlarının, Reyhanlı’dan da El Nusra Cephesi’ne bağlı militanların Türkiye’ye geçtiğini söyledi. Türkiye’nin Suriye sınırında insansız hava aracını (İHA) vurması ile ilgili de açıklamada bulunan Kartapolov, Rusya’ya ait tüm uçak ve İHA’ların ya görev başında ya da Hmeymim’de bulunan askeri üste olduğunu belirtti. Kartapolov, “Brifing öncesi iddialarla ilgili inceleme yaptım. Kesinlikle sorumluluğu üzerime alarak açıklıyorum. Bizim İHA’lar ya görev alanında ya da hava üssünde. Bu bilgiyi doğruladım. Düşürülen İHA’nın kime ait olup olmadığı konusunda ise tahminde bulunabilir, ya da araştırma yapabilirsiniz” dedi.

456 IŞİD hedefi imha edildi
Rus jetlerinin Suriye’de bugüne kadar 670 sorti gerçekleştirdiğini ve 456 IŞİD hedefini imha ettiğini kaydeden Kartapolov, geçen haftadan itibaren Suriye’de durumun IŞİD aleyhine değiştiğini söyledi. Üçüncü haftasını dolduran hava operasyonları ile ilgili bilgi veren Kartapolov, 46 komuta merkezi, 6 bomba imalathanesi, 22 mühimmat deposu ve 272 sığınak ve eğitim kampının imha edildiğini belirtti. Rus komutana gören moral bozukluğu yaşayan IŞİD militanları cepheyi terk ediyor.

Sivil ya da ılımlı muhalefete saldırı yok
Rusya’nın Suriye operasyonlarında ılımlı muhalefet olarak tanımlanan gruplar ya da sivillerin hedef alınmadığını kaydeden Rus askeri yetkili, “Biz sadece uluslar arası kurumların terörist olarak tanımladığı hedeflere saldırı düzenliyoruz. Bizim savaş uçaklarımız Suriye’nin güney bölgesinde herhangi bir operasyon yapmıyor. Hedefler bir çok istihbarat kaynağı ve Bağdat’ta kurulan istihbarat bilgi merkezinin koordinasyonu ile belirleniyor…” dedi.

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. bunlar yıllardır olan şeyler zaten köklü bir çözüm bulunması gerek artık.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder