Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da...



CIA’nın Türkiye uzmanlarından Washington merkezli Woodrow Wilson’ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey, “Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da HDP Meclis’e giremeyecek ve şehirler havaya uçacak” demişti. Financial Times gazetesinin 10 Eylül 2015 tarihli “Şiddet tırmanırken, Kürt partisi her taraftan kuşatıldı” başlıklı David O’Byrne’ın haberine göre, Barkey gazeteye 1 Kasım seçimleri için şu açıklamayı yapmıştı: “Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak. Ya da HDP meclise giremeyecek ve şehirler havaya uçacak.”

PKK DA 7 HAZİRAN ÖNCESİ TEHDİT ETMİŞTİ
Benzer bir ifadeyi PKK’nın paralel devlet yapılanması KCK’nın Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat da 7 Haziran 2015’teki seçimler öncesinde yapmıştı. Hozat, 20 Mayıs 2015 tarihli Özgür Gündem’de yazdığı yazıda HDP’nin barajı geçememesi durumunda Türkiye’nin Vietnam’a döneceği tehdidini savurmuştu.

PKK’NIN ATEŞKES ÖNERİSİ NEW YORK TİMES’A ‘UMUT’ OLDU
Ankara’daki saldırıyı haberleştiren New York Times gazetesi terör örgütü PKK’nın yaptığı ateşkes çağrısının “umut veren bir barış sinyali” olduğunu öne sürdü. Muhabirler, PKK’nın “beklenildiği gibi seçimlere değin ateşkes ilan ettiğini” duyurdu.
Ancak New York Times muhabirlerine göre “şiddetin azalıp azalmayacağı belli değil, çünkü hükümet PKK’ya karşı askeri operasyonlarında ısrarlı görünüyor.”
Öte yandan ABD’li CNN International saldırı sonrası yaptığı ilk haberde bombanın IŞİD tarafından patlatılmış olabileceğini belirtti. CNN haberde bu tezini destekleyen uzman görüşlerine de yer verdi.

TÜRKİYE EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE HİZAYA GETİRİLMELİ
İngiliz Independent gazetesinin 22 Eylül 2015 tarihli yazısında da Türkiye’nin PKK/PYD ile yan yana getirilmesi için baskı yapılması istenmişti. Yazıda IŞİD’i yenmenin tek yolunun YPG’yi desteklemek olduğu ileri sürülerek “ABD’nin Türkiye’den PKK’ya yönelik saldırıları durdurmasını en şiddetli şekilde istemesi gerektiği” savunuldu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)