Medya patronluğundan borsaya

İlk olarak 2012 yılında yine Sözcü Haber'in öngörüsü ile yayınlanan haberde Acun Ilıcalı'nın medya patronluğu yolundaki adımlarını ortaya koymuştuk. (Acun Ilıcalı'nın Yeni Hedefi)



Acun Ilıcalı borsaya da el atıyor

TV8'i satın alarak medya patronluğuna adım atan Acun Ilıcalı, eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren'in Transtürk Holding'ine hisse başı 1 kuruş ödeyerek ortak olacak. Böylelikle Ilıcalı'nın şirketi Acun Medya da birleşme nedeniyle 'borsa şirketi haline gelecek.

Faruk Süren’in Gözaltı Pazarı’ndaki şirketi Transtürk Holding, TV8’in patronu Acun Ilıcalı’ya geçiyor.

İşlem tamamlandığı zaman genel kurulda Acun Medya ‘birleşme yoluyla borsa kotasyonu’ imkânından yararlanabilir ve bir ‘borsa şirketi’ haline gelebilir.

Medyaradar'da yer alan habere göre, TV8’in sahibi Acun Ilıcalı, Gözaltı Pazarı’nda işlem gören, eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren’in şirketi Transtürk Holding’e hisse başına 1 kuruş ödeyerek ortak oluyor. Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde de TV8’in yüzde 30’unun Doğuş Grubu’na satışı için Rekabet Kurumu’na başvurmuştu. Satın alma tamamlanırsa Acun Medya ‘birleşme yoluyla borsa kotasyonu’ imkânından yararlanacak ve bir ‘borsa şirketi’ heline gelecek. Transtürk Holding A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuruda, A gurubu imtiyazlı 3 bin 547 adet payların tamamının sözleşmedeki şartların gerçekleşmesi koşulu ile Acun Ilıcalı’ya devredilmesi konusunda pay devri sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)