Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Web de AB Mandacılığı



Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Web sitesinde Hüseyin ASAR imzası ile “Efeler Kent Konseyi’nde ADD Neden Yok?”Başlıklı bir yazı yayımlanmış.

Yazıda Kent Konseyleri gerçeğinin üzeri ustaca örtülüyor gerçekdışı methiyeler düzülüyor..
ADD WEB de bu yazının yayınlanmış olması bir “akıl tutulması” ile açıklanamaz. Bu yazı cumhuriyetimize üniter devlet yapısına, Cumhuriyetimizin temel değerlerine karşı ustaca ve sinsice yapılmış bir saldırıdır.
Bu karşı devrimci anlayışın dillendirildiği bir yazıyı ADD WEB sitesine koyan mandacı ve mason anlayışı şiddetle kınıyoruz.
Yazıda “Kent konseyi nedir?” diye soruluyor ve yanıtı veriliyor.. Aynen alıyorum.. “ Kent konseyleri, kentlerin sağlıklı gelişimi için gerekli unsurların başında gelmektedir. Konsey içindeki sivil toplum kuruluşları, kentin her türlü sorununu bire bir yaşayıp gördükleri için yapılması gerekenleri çok iyi irdeleyebilmektedir. Yerel yönetimler de bu konseyden gelen istekleri değerlendirip, kentlerini daha yaşanabilir bir yere dönüştürmek için çalışırlar. Sorunları yerinde ve yerel güçlerle birlikte çözmek en akılcı yoldur. Böylece sorunları sahiplenen ve çözümüne katkı koymaya çalışan bilinçli paydaşların oluşumu sağlanmış olacaktır. Toplumda haklara, yetkilere karşı duyarlılığın yaratılması ve gelişmesi için yerel konuşma ve tartışma merkezine elbette gereksinim vardır. Konsey içinde belediyelerden sadece sekreterya için yetkililer bulunur. Diğer üyelerin ne kadar çoğu STK’lardan gelirse o kadar verimli çalışırlar. Ülkemizde bu işi tam anlamıyla yapan birçok kent konseyi bulunmaktadır. Bursa Nilüfer gibi, İzmir Ödemiş gibi.
…………..
Hüseyin ASAR”
Onlarca aydın-Kemalist bilim insanının konu ile ilgili yazılarının ADD Genel Başkanlığına özel görevli olarak atanmış Mason Tansel Çölaşan’ın onayını alamadığı için ADD web de yer bulmadığının çok yakın tanığıyız..
Mesleki bilgi ve birikim gerektiren yazıları bile “ben incelemeden yayınına onay vermem” diyen Çölaşan’dan , bu yazının onay alıp yayınlanmış olması ADD’nin Kemalist-halkçı-devrimci çizgisinden, özünden özel görevlilerce uzaklaştırıldığının tartışmasız kanıtıdır.
Peki; Nedir Kent Konseyleri,

Gerçekte Kent Konseyleri “Katılımcılık, demokratikleşme, sürdürülebilir kalkınma, yerinden yönetim gibi geniş halk yığınlarının kolayca benimseyip savunacağı kavramlarla ortaya atılan “Kent Konseyleri” zaten örgütsüz ve yoksul olan geniş toplum kesimlerinin kısıtlı da olsa yararlanabildiği demokratik kimi hak ve özgürlüklerinde sınırlandırılmasının aracı olabileceği gözden uzak tutulmamalıdır. Bu nedenlerle “katılımcı-yönetişim” adı verilen bu uygulama demokratik değil, tam tersine anti-demokratiktir. Yani, yönetim, söz ve karar yalnızca “Sermayenindir.”
Sömürünün ve sermayenin küreselleştiği, Küresel sermayenin, ulus/üniter devletlere karşı küresel bir saldırıya geçtiği gerçeği ile karşı karşıya olduğumuzu yaşayarak görüyor ve biliyoruz.
Bir bütünün parçaları olan “Kalkınma Ajansları, Kent Konseyleri, Büyükşehir Yasaları” gerçekte, yerel kamu hizmetlerinin ve halkın gereksinmelerinin küresel sermayenin kar alanına dönüştürüldüğü, yerel yönetimlerin, ulusaldan kopartılıp, küresel çetenin kontrol ve denetimine geçtiği, Yerel Yönetimlerin kar amacı gütmeden gerçekleştirdikleri kamu hizmetlerinin özelleştirilerek piyasalaştırıldığı, sosyal devlet kavramının tarihe karıştırıldığı bir sürecin öncüleridir. Önümüzdeki yıllarda Yerel Yönetimler ulus ötesi işletmecilerinin kar alanları haline gelecektir.”

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2012/12/kent-konseyleri-ya-da-ulus-devletin.html

Konu ile ilgili olarak 18 Aralık 2012 de kaleme aldığım KENT KONSEYLERİ YA DA ULUS DEVLETİN İMHASI” başlıklı yazı “Efeler Kent Konseyi’nde ADD Neden Yok?” yazısına yanıt niteliğindedir..
Bilgilerinize saygı ile.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)