Rusya 3 günde 556 hedefi vurdu



Rus hava güçlerinin Suriye’de son üç günde 556 terörist hedefi vurduğu bildirildi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Rus savaş uçaklarının Suriye'de son üç gün içinde 164 sorti gerçekleştirip 556 terörist hedefi vurduğunu açıklarken Rusya'nın hava saldırılarının, Suriye ordusunun Türkiye sınırının bir bölümünde kontrolü yeniden ele geçirmesine yardımcı olduğunu da söyledi.

Rudskoy düzenlediği basın toplantısında, Rus hava güçlerinin Suriye ordusu ve “vatansever muhalif güçleri” desteklemek için düzenlediği saldırıları artırdığını belirtti. Rudskoy, "25 Aralık'tan beri uçaklarımız 164 sorti gerçekleştirip Halep, İdlib, Lazkiye, Hama, Humus, Şam, Deyr ez Zor ve Rakka'da 556 terörist hedefi vurdu" ifadelerini kullandı.

Bunların yanı sıra Rusya'nın hava saldırılarının, Suriye ordusunun Türkiye sınırının bir bölümünde kontrolü yeniden ele geçirmesine yardımcı olduğunu da belirten Rudskoy, Sputnik’in yansıttığı basın toplantısında hava saldırılarının yardımıyla Suriye ordusunun son günlerde iki yerleşim yeri ile Halep'te taktik açıdan önem taşıyan bir tepeyi yeniden ele geçirdiğini de ekledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)